Riel: I morgen har jeg ikke stor kærlighed til Helsingør

AGF-angriberen glæder sig til at spille mod den klub, han rykkede op i Superligaen med og som stadig betyder meget for ham, men han forventer en sejr

04:07

Med fire minutter tilbage af sommerens transfervindue hentede AGF André Riel hos Superliga-oprykkerne FC Helsingør. Fredag aften står de to hold over for hinanden i Helsingør.

Det er ikke deres fans, jeg kommer tilbage for at spille for. Det er AGF's fans og klubben, jeg spiller for nu. Jeg kommer for at få tre point, så i morgen har jeg ikke særlig stor kærlighed til Helsingør.

André Riel, AGF-spiller

- Det bliver lidt sjovt, lidt følelsesladet. Jeg har oplevet mange store ting i den klub, selvom det er en lille klub og et lille hold. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage, siger André Riel.

Den 27-årige angriber kom hurtigt i fokus efter skiftet til AGF. Først udtalte han til BT, at han "hellere vil ligge højere på topscorerlisten, end han vil have AGF højt i tabellen".

Kort efter svinede han sine tidligere fans på Instagram, da han kaldte FC Helsingør-tilhængerne for skodfans.

Derfor forventer den kontroversielle bomber da heller ikke nogen varm velkomst, når han træder ind på Helsingør Stadion fredag aften.

- Nej, det gør jeg faktisk ikke. Men det er måske også det, der er sjovt at komme tilbage til. Om de buher eller hvad de gør, det gør sådan set ikke mig noget. Jeg glæder mig til at komme tilbage alligevel, fortæller Riel, der blot vil blive mere motiveret af buh-råb.

Står ved sit opslag

- Det er ikke deres fans, jeg kommer tilbage for at spille for. Det er AGF's fans og klubben, jeg spiller for nu. Jeg kommer for at få tre point, så i morgen har jeg ikke særlig stor kærlighed til Helsingør.

Hans sviner til Helsingør-fansene står han også stadig ved.

Læs også AGF-angriber: Jeg formulerede mig dumt og klodset

- Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, men det er sjældent, jeg trækker ting tilbage. Jeg mener, hvad jeg siger.

Har hjulpet med insider-viden

Riel kender naturligvis fredagens modstander godt, og derfor har han selv sagt også leveret lidt insiderviden om sin gamle klub til trænerteamet og holdkammeraterne i AGF.

- Jeg har fortalt nogle af de ting, som jeg måske ved, de kunne finde på at gøre i morgen. Men nu er det jo også noget tid siden, jeg har været der, og det er nogle lidt andre typer, der er spiller for dem nu. Så det er måske ikke de samme ting, de gør, men jeg har prøvet at bidrage med det, jeg kunne, fortæller André Riel efter dagens lukkede træning på træningsanlægget Fredensvang.

Must-win

- Det er stadig et rigtigt, rigtigt godt hold. De har stadig mange af de samme typer, som er røget videre til andre klubber. Så jeg tror, de vil spille på stort set samme måde. Det er stadig nogle gode fodboldspillere med fart i fødderne, der er på holdet, lyder det videre fra Riel.

Han forventer, at AGF rejser hjem med tre point, og pointerer samtidig, hvordan sejren skal komme i land.

- Det er jo på fysikken og rutinen, der er i denne her trup. Så jeg synes, det er et must win.

Skal til at score mål

André Riel er stadig Helsingørs topscorer i denne sæson med 4 fuldtræffere. I AGF har han derimod endnu ikke fået netmaskerne til at blafre i de 124 minutters fodbold, det er blevet til. I sidste runde så han hele 0-3-nederlaget til FC Midtjylland fra bænken.

Læs også AGF's nye angriber: De har brug for en spiller som mig

- Jeg føler lidt, at jeg skal til at score nogle mål, og i morgen vil være det optimale, siger Riel.

Kampen mellem FC Helsingør og AGF spilles fredag aften klokken 18.00.