Programserien bag om AGF vinder tv-pris

Programmet 'AGF – mellem håb og håbløshed' vandt lørdag aften prisen for bedste sportsprogram ved uddelingen af årets tv-priser.

I fire afsnit om AGF kommer seere med helt ind bag kulisserne i spillere som Casper Nielsens hverdag. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Hvert år kårer mediebranchen de bedste programmer, værter, nyskabelser og meget andet, når tv-priserne uddeles ved et stort arrangement i Tivoli. Lørdag aften blev blandt andre backstage-programmerne om AGF hyldet.

Ligesom der også var hæder til DR-serien om Mørke på Djursland.

Først var det dog altså serien, der går helt tæt på AGF, som fik prisen 'Årets bedste sportsprogram'. I fire afsnit får seerne lov til at komme med helt ind bag kulisserne i den altid meget omdiskuterede fodboldklub.

- Det er et program med en fantastisk indgang, hvor man kommer helt ind under huden på de medvirkende. Det er et ægte sportsprogram, som samtidig fortæller en større historie. Som seer er man fastholdt hele vejen, lød juryens grunde til at kåre 'AGF – mellem håb og håbløshed'.

Det er et utrolig vellykket og veleksekveret program, der emmer af stor kærlighed til de medvirkende, som det ellers kunne være let at gøre grin med.

TV-juryen om 'Lys i Mørke'

I samme kategori havde TV2 ØSTJYLLAND faktisk også en nomineret kandidat, idet programmerne om ’Miniputterne’ i form af Skanderborgs U7-hold var blandt de udvalgte i spil til prisen.

Læs også Se 'Miniputterne' - Afsnit 4: Det hårde liv som stjerne

Også hæder til Djursland

Men AGF-programmet løb altså med den fornemme tv-pris, og det var ikke slut med østjysk opmærksomhed.

For DR-programmerne om udviklingen i byen Mørke på det sydlige Djursland lød med prisen for bedste reportageserie.

Læs også Nyt fyrtårn skal skabe lys i Mørke

- Her er tale om en unik idé over en velkendt tematik, der berører mange danskere bosat uden for de større byer. Det er et utrolig vellykket og veleksekveret program, der emmer af stor kærlighed til de medvirkende, som det ellers kunne være let at gøre grin med, lød det i bedømmelsen.

Fodboldprogrammerne om AGF er produceret af Eurosport Danmark og vist på Canal 9, imens Pipeline Production står bag Mørke-serien, som blev vist på DR1.