Fodboldekspert: AGFs sæson er ikke godkendt

Tipsbladets chefredaktør Troels Bager gør status over de to østjyske superligaholds sæson, og han er langt fra imponeret over De Hvide

Superligasæsonens sidste runde blev afviklet søndag, og nu kan en status så passende laves. Sådan en har chefredaktør på Tipsbladet, Troels Bager, da også klar, og især AGF får hårde ord med på vejen.

- Det er godkendt, at holdet bliver i ligaen, men måden det er sket på, er langt fra godt nok. Med tanke på de spillere som AGF har hentet og de ambitioner, man har, så vil jeg mene, at sæsonen er under niveau, siger Troels Bager.

AGF-profil: Vi er gode nok til top 6

AGF sluttede på en tiendeplads og på trods af et pokaleventyr, så er redaktøren ikke imponeret.

- Hvis ikke "Duncan" havde været så godt kørende, så var nedrykningskampen blevet mere spændende, end klubben havde synes godt om. Hvis man skal kunne forsvare et stadionprojekt i Aarhus, så har AGF brug for at vise resultater, mener Troels Bager.

Han forventer da også, at den aarhusianske klub bliver særdeles aktive på sommerens transfermarked, hvor en serbisk keeper i udkanten af landsholdet allerede er hentet ind.

Randers går jævn sæson i møde

- Man kommer til at sige farvel til en hel del, og så tror jeg, at deres lønkroner plus lidt flere bliver brugt på forstærkninger. Der vil helt sikkert blive brugt flere penge end i de andre østjyske klubber, forklarer chefredaktøren.

En anden af disse klubber er Randers FC, som har været gennem en turbulent sæson på grund af problemer uden for banen.

- Spillerne har ikke selv bedt om den uro, en eventuel overtagelse i efteråret skabte og heller ikke den, der kom i forbindelse med Keller/Borring sagen. Med det taget i betragtning synes jeg faktisk, at en sjetteplads er godkendt, siger Troels Bager.

Fenger: Glad for afskedsgave til Colin Todd

Men selv hvis den nye træner, Olafur Kristjansson, får lagt låg på personalesagen, så forventer han ikke, at Randers vil blande sig i toppen i den kommende sæson.

- Først og fremmest er Olafur nødt til at få en afklaring på problematikken med Keller. Dernæst tror jeg, at klubben skiller sig af med en eller flere profiler, og det vil betyde, at top seks igen vil være tilfredsstillende i næste sæson, vurderer Troels Bager.

Af salgsvarer ser han blandt andre Mikael Ishak, Karl-Johan Johnsson og Mads Fenger.

TV 2 | ØSTJYLLANDs fodboldmagasin Fodbold med Horup laver også en status på sæsonen i morgendagens program. Det kan ses på vores kanal tirsdag fra kl. 19.50.