Få overblikket: Silkeborg og AGF i kamp om overlevelse

Silkeborg har de bedste kort på hånden, men AGF kan også sikre sig overlevelse i Superligaen – og så kan Viborg FF snyde dem begge

Klokken 16.00 i dag spilles der to kampe i nedrykningsspillets pulje 2, og det er to af den slags kampe, som de, der har fundet på den nye Superligastruktur, har slikket sig om munden efter.

AaB er sikker på overlevelse i Superligaen, men både Silkeborg, AGF og Viborg kan løbe med gruppens eftertragtede andenplads, der ikke bare sikrer overlevelse i Superligaen, den giver også mulighed for i sidste ende at ende i Europa League-kvalifikationen. 

Silkeborg IF skal på den på papiret sværeste opgave, men har også de bedste kort på hånden. På besøg i Aalborg kan Peter Sørensens tropper selv afgøre sagerne. En sejr over AaB, og så er det fuldstændig ligegyldigt, hvad AGF og Viborg ender.

En sejr ville også betyde, at Silkeborg IF tager gruppens førsteplads, da selv en sejr på blot et enkelt mål ville give begge hold en målscore på minus 15, men da Silkeborg har scoret flest mål, vil de i så fald overtage førstepladsen. 

Kan Silkeborg derimod ikke få tre point mod et AaB-mandskab, der udelukkende spiller for hjemmepublikummet og for gruppens førsteplads, der efter al sandsynlighed giver et møde med OB fremfor Randers FC i næste runde, så er det hele serveret på et sølvfad for AGF.

På hjemmebane mod Viborg vil en sejr til AGF sende aarhusianerne op på gruppens andenplads, hvis ikke Silkeborg får fuld gevinst i Aalborg. Værd at bemærke er det også, at AGF på grund af en bedre målscore kan nøjes med uafgjort mod Viborg, såfremt Silkeborg IF slet ingen point får i Aalborg. 

Efter to sejre i træk er snakken om AGF’s muligheder igen blusset op, men faktum er, at Viborg ligeså nemt kan komme fra baghjul. En Viborg-sejr vil sende klubben op på andenpladsen, hvis Silkeborg ikke vinder. Skulle Silkeborg og AaB spille uafgjort og Viborg vinde, har Viborg den bedste målscore af de to hold.

Viborg har udmærkede erfaringer på Ceres Park, hvor holdet i sidste sæson fik en sejr. Det skete den 29. april 2016, hvor Viborg vandt 2-1.

AGF-træner Glen Riddersholm har da også inden kampen gjort meget ud af at sige, at AGF ikke har lagt alle klubbens æg i en enkelt kurv. 

Hør Glen Riddersholm tale om at undvære karantæneramte 'Duncan' i kampen mod Viborg. 

- At ende i bund 2 har vi indstillet os på for længe siden, så det vil ikke være sådan, at vi vil være fuldstændig slåede omkuld, hvis vi ikke kommer i top 2. Vi er meget afklarede om tingenes tilstand. Vil gøre alt for at give vores trofaste publikum en sejr og betale tilbage for deres støtte, men vi kan jo ikke selv afgøre, om vi kommer i top 2, sagde Glen Riddersholm i går til TV2 ØSTJYLLAND.

Begge kampe begynder klokken 16.00, og du kan følge dem begge LIVE i tekst på TV2 ØSTJYLLANDS hjemmeside, hvor du også kan få reaktioner efter kampene. 

Stilling, nedrykningsspil Pulje 2. 

 

 

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste