'Duncan' tog rekorden - AGF sikrede sig godt udgangspunkt

Mandag aften fik Superligaen sig en ny alletiders topscorer, da AGF og Viborg spillede 2-2. Aarhusianerne står dermed med et fornuftigt udgangspunkt

Morten 'Duncan' Rasmussen jubler efter sit Superligamål nummer 140, der fandt vej til nettet i mandagens playoffkamp mod Viborg. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

AGF-træner Glen Riddersholm dirigerer sine tropper. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Viborgs Jung-Bin Park scorede et drømmemål, da han fra kanten af feltet sendte bolden op i det fjerne hjørne bag AGF-målmand Aleksandar Jovanovic. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

1 af 3

AGF-hymnen “I troed’ vi var døde og borte” gjaldede ved startfløjtet ud fra den ene endetribune, hvor de mere end 1.000 medrejsende AGF-fans havde taget plads i den skygge, som den midtjyske aftensol kastede over Energi Viborg Arena.

Resten af stadion var helt udsolgt, hvilket skabte en fremragende kulisse til playoffbraget. Det smittede af på de 22 spillere, der lagde fra land med masser af tænding og spænding.

Først fandt Kasper Junker Martin Spellman i feltet, men Spellman fik ikke ram på bolden. 

Men det gjorde Jung-Bin Park så sandelig efter 11 minutter. Efter et langt raid fik Viborgs Kristoffer Pallesen sendt et indlæg ind i AGF-feltet. Efter en clearing havnede bolden for fødderne af Jung-Bin Park, der med en dybtfølt inderside kunne smække bolden op i det fjerne målhjørne. Lækkert mål fra koreaneren.

Rekord til 'Duncan'

Morten ‘Duncan’ Rasmussen kunne med en scoring i kampen snuppe rekorden som den mest scorende Superligaspiller nogensinde fra Søren Frederiksen - og så endda på den blonde nordjydes tidligere hjemmebane.

Og der skulle kun gå et kvarter før det skete. Martin Spellman blev nedlagt i Viborg-feltet, og dommer Peter Kjærsgaard-Andersen pegede på pletten. Morten ‘Duncan’ trådte naturligvis frem og omsatte det sikkert ved at sende bolden ud i højre side af målet.

Dermed kunne AGF-topscoren nu også kalde sig Superligaens all-time topscorer. Det blev fejret med en tur ud til trænerstaben, hvor selv Glen Riddersholm var iført en hvid “Duncan 140-scoringer” t-shirt.

Glen Riddersholm dirigerer med sine tropper. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Efter den aldeles begivenhedsrige start faldt der ro over kampen, men det var stadig hjemmeholdet der sad på spillet og AGF var kun sporadisk farlige.

Lige så ekstatisk som Glen Riddersholm var ved ‘Duncan’s’ rekordmål, lige så sur var cheftræneren da Jeppe Curth ikke blev vist ud med sit andet gule kort for at hægte Amini i slutningen af første halvleg. Kampen var generelt præget af hårde dueller, og det var et under, at der kun blev givet fem gule kort - og ingen røde. 

Kort efter pausen var Mustafa Amini igen i centrum - denne gang for et godt langskud, som Walter Viitala kun kunne parere. Riposten havnede for fødderne af ‘Duncan’, men han fik ikke sit 141. Superligamål i kassen denne aften.

Varm Junker fejrede udtagelse U21-EM

Kasper Junker blev tidligere på dagen udtaget til det U21-landshold, der til sommer skal dyste om EM i Polen, og efter 68 minutter lignede det en ganske fornuftig udtagelse af landstræner Niels Frederiksen.

Med venstrebenet satte den 23-årige angriber en førstegangsberøring på en lang, høj aflevering, og så sejlede den snorlige ind ved den fjerne stolpe.

Men det, der lignede et særdeles fornuftigt udgangspunkt, blev noget lidt mindre fornuftigt et minut før tid. 

Jonas Kamper servedede bolden for Serge Deblé, der trykkede af. Jovanovic fik hånden på men lige lidt hjalp det, da den i stedet strøg op ad stolpen og i mål.

Det var endda tæt på 3 - 2, men AGF blev reddet af en offside, efter Osama Akharraz ellers havde sendt bolden i nettet.

Det endte 2 - 2 på Energi Viborg Arena. Dermed tegner det til et lige opgør på søndag i Aarhus. Et opgør hvor AGF i kraft af de to udebanemål dog står bedst rustet.

 

Viborg FF - AGF (1 - 1)

1 - 0: Jung-Bin Park (11')
1 - 1: Morten 'Duncan' Rasmussen (15')

1 - 2: Kasper Junker (68')
2 - 2: Serge Deblé (89')

Tilskuertal: 8.619