Brændt straffespark sikrer AGF et point i Herning

AGF fik point med fra Herning, da FC Midtjyllands Jakob Poulsen brændte et straffespark kort før slutfløjt

AGF-keeper Aleksandar Jovanovic blev gæsternes helt store helt. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands Jacob Poulsen ærgrer sig over for første gang nogensinde at have misbrugt et straffespark i Superligaen. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Med lørdagens uafgjorte resultat i Herning følger AGF foreløbig op på de gode takter fra foråret. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

1 af 3

Der var åbningskamp i Superligaen for FC Midtjylland og AGF, da midtjydernes danske mestre hjemme tog imod gæsterne fra Aarhus lørdag. 

Opgøret endte 0-0, men det kunne sagtens være gået anderledes få minutter før den ordinære spilletid var slut. 

Her fik FCM tilkendt et klokkeklart straffespark, som holdets anfører Jakob Poulsen skulle sparke. 

Den erfarne midtbanegeneral brænde dog sit spark på AGF-keeper Aleksandar Jovanovic, der dermed blev gæsternes store helt til sidst. 

Læs også Aarhus-kirke holder AGF-andagt: - Poppet at pynte en kirke i fodboldfarver

Med resultatet kan begge mandskaber sætte et point ind på kontoen efter sæsonens første kamp, hvor der var langt mellem de helt store chancer.

AGF kom til lørdagens kamp med ambitioner om at komme i top-6 efter grundspillet, og i opgørets indledning var det tydeligt, at der var tro på tingene hos aarhusianerne.

Kampens første store mulighed kom til gæsterne efter blot ti minutters spil, da Bror Blume fandt frem til bolden i midtjydernes felt, men Blumes forsøg tog overliggeren.

AGF-cheftræneren kunne være tilfreds med både spillet og resultatet i sæsonpremieren i Herning. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Bølgede frem og tilbage

Små 20 minutter senere var det FCM, der var nærgående. Paul Onuachu kom højest i en duel i feltet, hvor hans hovedstød blev taget af Aleksandar Jovanovic og gik til hjørnespark.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage med enkelte muligheder til begge mandskaber, men ingen var i stand til at bryde dødvandet, og holdene gik til pause med stillingen 0-0.

I begyndelsen af anden halvleg fortsatte mandskaberne med at presse på, men på trods af ihærdige forsøg lykkedes det ikke at bryde defensiverne ned.

Med et kvarter igen var FCM meget tæt på et forløsende mål, da en dødboldssituation endte med et hovedstød på stolpen.

Få minutter før tid fik FCM så straffesparket, og det lignede tre point til hjemmeholdet, men Jakob Poulsen misbrugte altså.

FC Midtjylland - AGF 0-0

Tilskuere: 7.123
27:58

TV2 ØSTJYLLANDs Kasper Skipper har inden sæsonstarten mødt AGF's Jens Stage til en snak om pladsen på banen, i truppen, og om forholdet til tilskuerne og den by hele hans liv foregår i. Videoen blev publiceret 6. juli 2018.

Luk video