Bjarnason fik EM-debut i islandsk sensation

AGF-spiller har stemplet ind ved EM i fodbold

Foto: AGF

AGF-spilleren Elmar Bjarnason oplevede tirsdag aften for første gang at komme på græs under en EM-slutrunde i fodbold.

Selv om det kun blev til få minutter på banen for den teknisk stærke islandske midtbanespiller, bliver opgøret formentlig et af hans karrieres helt store højdepunkter.

SE OGSÅ: AGF-sportschef: Vi skal hente flere spillere

I hvert fald lykkedes det sensationelt for EM-debutanterne fra den nordatlantiske vulkanø at spille uafgjort mod en af slutrundens helt store nationer, nemlig Portugal. Kampen mod Christiano Ronaldo og co. endte 1-1.

Elmar Bjarnason har spillet flere end en snes kampe for Island, men i islændingenes første slutrundekamp nogensinde måtte han tage til takke med en bænkplads. På bænken på stadionet i Saint-Étienne i Frankrig kunne den 29-årige AGF-spiller juble, da holdkammeraten med samme efternavn - Birkir Bjarnason - i begyndelsen af 2. halvleg udlignede til 1-1.

SE OGSÅ: AGF-koryfæ tilbudt job hos sin italienske klub

Resten af kampen lykkedes det Island at modstå det til tider tunge portugisiske pres. Efter indskiftningen af Elmar Bjarnason havde Real Madrid-stjernen Christiano Ronaldo til allersidst mulighed for at udligne på frispark, men selv om netop denne disciplin er blandt hans specialiteter, lykkedes det ham ikke at få bolden i nettet.

Island - med eller uden Elmar Bjarnason i startopstillingen - møder Ungarn og Østrig i holdets to øvrige kampe i Gruppe F.

Elmar Bjarnason spillede i tre år for Randers FC, inden han i 2015 skiftede til AGF. I Fodbold med Horup-udsendelsen nedenfor kan du høre ham fortælle om årsagerne til skiftet: