AGF's bestyrelses-formand: Jeg er her con amore

I et langt interview fortæller Lars Fournais bl.a. om arbejdsro, skuffelse, bestyrelsens indflydelse på spillersalg, og hvad AGF betyder for ham

I den forgangne sæson var AGF milevidt fra målsætningen om en plads i Top 6 og dermed deltagelse i mesterskabsspillet.

Og i et mere end 40 minutter langt interview med Nick Horup, bliver bestyrelsesformand Lars Fournais blandt andet forholdt til den skuffende sæson.

- Det, der er gået galt, er, at vi simpelthen ikke har været så dygtige, som jeg havde håbet på, vi kunne være. 

Hør et klip fra interviewet her, hvor Lars Fournais fortæller mere om hvad, der gik galt i sidste sæson.

- Hvis man skal lave en ny kultur, så tager det ofte længere tid, end man håber på, det vil tage. Og vi er i gang med at komme tilbage til nogle af de kulturelementer, der var i det gode gamle AGF, fortæller Lars Fournais.

En af de ting, som klubben blandt andet har eftersøgt i de senere år, er arbejdsro.

- Vi er jo en virksomhed med en ekstremt stor opmærksomhed knyttet til os. Og det, synes jeg egentlig, er rigtig positivt, men det er også det, der gør, at det kan være svært at få arbejdsroen til at lave de forandringer, man gerne vil have.

Bestyrelsen har sagt nej til spillersalg

quote Hvis der skal foretages investeringer over et vis beløb, så skal bestyrelsen selvfølgelig involveres. Sådan er det også i AGF. 

- Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF

Som bestyrelsesformand for AGF har Lars Fournais – sammen med resten af bestyrelsen – det endelige ord i forbindelse med spillerkøb. 

- Hvis der skal foretages investeringer over et vis beløb, så skal bestyrelsen selvfølgelig involveres. Sådan er det også i AGF. Det vil sige, at det er min opgave som bestyrelsesformand at nikke til de forslag, der kommer, fortæller Lars Fournais, inden han afslører, at han sammen med AGF's bestyrelse, har sagt nej til spillersalg. 

Her kan du høre mere om, hvad bestyrelsens rolle er i forbindelse med spillerkøb og -salg.

Hvilke spillere, der er tale om, vil han ikke ud med, men som et eksempel på bestyrelsens indblanden i transfers, nævner han salget af den islandsk-amerikanske bomber, Aron Johannsson, til hollandske AZ i 2013.

- Da vi solgte Aron Johannsson i sin tid, der var vi meget langt omkring, inden vi fik den rigtige pris. Og der blev der sagt nej fra bestyrelsen, indtil vi syntes, at nu var prisen rigtig. 

"Det er tåbeligt at være formand for AGF"

quote Der er masser af headhuntere, der har sagt til mig, at det er tåbeligt at være formand for AGF. For det er øretævernes holdeplads.

Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF

Trods sidste sæsons skuffende 11.-plads, så tror formanden dog på, at AGF kan kravle op ad tabellen i den kommende sæson.

- Når Lyngby kan vinde bronzemedaljer i år, det var der ikke ret mange, der havde gættet på, inden turneringen startede. Så tror jeg også, at vi kan tage det næste skridt i næste sæson og spille os væsentlig op og måske komme i Top 6, som vi i hvert fald har som målsætning, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Lars Fournais bruger meget tid på AGF, og han fortæller, at hvis man en kynisk forretningsmand, skal man ikke vælge at blive formand for en fodboldklubs bestyrelse. 

"Jeg er her med hjertet", lyder det fra Lars Fournais.

- Jeg er her con amore, og så prøver jeg at bruge de ting, jeg kan, fra forretningslivet. Hvis det var for forretningslivet, så ville jeg vælge noget andet, siger han.

- Der er masser af headhuntere, der har sagt til mig, at det er tåbeligt at være formand for AGF. For det er øretævernes holdeplads. Og det har de jo ret i. Hvis man skal kigge på det, ud fra et karrieremæssigt synspunkt, så er det jo ikke en bestyrelsespost man skal vælge, siger Lars Fournais.

I videoafspilleren øverst på siden kan du se hele det lange interview med Lars Fournais.

Bemærk: interviewet blev optaget i mandags og dermed inden nyheden om Jakob Ankersens skifte til AGF.

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter

20210301-122956-L-1920x1279we

Den ventede smitteeksplosion er udeblevet, så hvorfor åbner vi ikke mere?

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

17A72062-1157-4131-9F02-8C9C846B39D5

Efter ulykke: Amfetamin og 100 km/t gennem Silkeborg - mand fængslet for vanvidskørsel

Børnehaver på hjul

play Børnehaver på hjul skal afhjælpe pladsmangel

kirkens korshær genbrug

Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab