AGF trimmer truppen og siger farvel til tre spillere

Alexander Juel Andersen, Michael Zacho og Daniel A. Pedersen er færdige i AGF efter denne sæson

Daniel A. Pedersen (t.h.) stopper i AGF efter denne sæson. Det er ikke lykkedes for parterne at nå til enighed om en ny aftale. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Lørdag skal superligaklubben AGF forsøge at tage endnu et skridt i retning af Europa i den kommende sæson, og lykkes den mission, bliver det uden midtbanespilleren Daniel A. Pedersen på holdet.

DAP, som Daniel A. Pedersen også bliver kaldt, har i foråret været fast inventar på AGFs defensive midtbane, men kontrakten med klubben udløber denne sommer, og parterne har ikke kunne blive enige om at forlænge samarbejdet, lyder meldingen fredag fra AGF.

Læs også AGF-træner: Holdets mentalitet gjorde forskellen

Fokus er på AGF

- Jeg har ingen kommentar til min egen situation, før sæsonen er spillet færdig. Lige nu har jeg kun fokus på AGF og vores vigtige kampe, hvor vi skal forsøge at spille os i Europa, siger Daniel A. Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

AGFs kamp mod Sønderjyske i morgen, lørdag, bliver Daniel A. Pedersens sidste for AGF på hjemmebanen i Aarhus. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

En skade i lysken forhindrede midtbanespilleren i at være med, da AGF spillede sig forbi OB i Odense forleden.

Læs også Randers FC-topscorer har fundet formen efter svær start

- Det går bedre, jeg træner med fuldt ud, og jeg er klar til kamp, siger Daniel A. Pedersen, der inden skiftet til AGF for tre år siden huserede på midtbanen i Silkeborg IF.

Dermed kan AGF-træner David Nielsen atter råde over sin oprydder på den centrale midtbane, når aarhusianerne i morgen, lørdag, hjemme tager imod Sønderjyske i den første af to kampe i jagten på kvalifikationen til Europa League.

Læs også Hjemme i Silkeborg: Dolberg kæmper for at komme i VM-form

Var i dialog om ny AGF-aftale

TV2 ØSTJYLLAND har fredag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter 'PC' Christiansen, sportschef i AGF, om Daniel A. Pedersens farvel til klubben, men uden held.

Til AGFs hjemmeside siger han:

- Vi har i nogen tid været i dialog om en ny aftale med DAP (Daniel A. Pedersen, red.). Men vi må konstatere, at det af forskellige årsager ikke er lykkedes at nå i mål om en forlængelse. Sådan er det nogle gange i professionel fodbold, og vi ønsker DAP held og lykke på hans videre færd.

03:47

VIDEO: Hjemme i Silkeborg: Dolberg kæmper for at komme i VM-form. Den danske landsholdsangriber pudser formen af hjemme hos sin tidligere klub, Silkeborg IF, frem mod at landsholdet skal samles til VM.

Luk video

Ud over Daniel A. Pedersen har AGF fredag også meldt ud, at Alexander Juel Andersen og Michael Zacho heller ikke fortsætter i klubben efter kontraktudløb denne sommer. Mens førstnævnte har været hårdt plaget af skader i længere tid, har Michael Zacho i forårssæsonen har været udlejet til Brabrand.

Læs også Horsens gør klar til stort rykind: Dele af midtbyen lukkes for trafik

Også angriberen Martin Pusic har kontraktudløb med AGF denne sommer, men der er endnu ikke nogen nyt om, hvorvidt det samarbejde bliver forlænget eller ej.

Ud over de ovenfornævnte spillere stopper også Mikkel Rask og Steffen Rasmussen i Aarhus-klubben, da de begge lægger støvlerne på hylden.