AGF-talent: Jeg skal oppe mig, hvis jeg skal have minutter

Jens Stage var en af AGF's helt store positive overraskelser i foråret, men i denne sæson har tingene ikke gået helt som ønsket

03:21

Da AGF i april måned havde kniven for struben for at sikre sig overlevelse i Superligaen, rystede Glen Riddersholm posen med forsvarsspillere. 

Jeg er selvfølgelig træt af det, for jeg vil hellere spillere end jeg vil sidde på bænken.

Jens Stage, AGF

Ud tog han den 20-årige Jens Stage, der hidtil i sæsonen blot havde fået sporadisk spilletid, og placerede ham på venstre back. I de sidste otte kampe spillede Brabrand-knægten alle minutterne, i de sidste syv blev det ikke til nederlag og forsvaret lukkede blot tre mål ind.

I denne sæson har det dog set anderledes ud, hvor nyindkøbte Frederik Møller umiddelbart har sat sig på pladsen som venstre back.

Læs også 'Duncan' er ikke sikker på comeback lørdag

- Vi havde en uheldig start mod Horsens, som jeg var med i (AGF tabte 2-1 hjemme, red.), og efter det røg jeg lidt ud, siger Jens Stage.

- Jeg er selvfølgelig træt af det, for jeg vil hellere spillere end jeg vil sidde på bænken. Men det er ikke sådan, at jeg ser det som verdens undergang. 

Overhalet af Frederik Møller

AGF hentede venstre backen Frederik Møller i AC Horsens inden sæsonen. Og efter første runde, hvor hans tidligere klub slog AGF, der altså stillede med Jens Stage på venstre back, så har Frederik Møller spillet samtlige minutter.

Blå bog: Jens Stage

Fulde navn: Jens Dalsgaard Stage
Født: 8. november 1996

Kampe/mål for AGF: 34/1
Positioner: Højre back, venstre back, central midt, højre kant, venstre kant.

Klubhistorie:
Brabrand (2013-2016)
AGF (2016-i dag)

Stage anerkender da også, at det er en dygtig konkurrent, der er kommet til klubben i skikkelse af Frederik Møller.

- Han er en dygtig fodboldspiller. Han er solid, lidt som jeg også ser mig selv. Han har selvfølgelig en fordel med hans gode venstreben, siger Jens Stage, der ikke kan sige, om han selv har spillet sig af, eller om det er Frederik Møller der har spillet sig på.

- Det er jo nok lidt en blanding. Men jeg skal i hvert fald oppe mig lidt, hvis jeg skal have spilminutter. Det har ikke været helt så godt for mit eget vedkomne, som jeg havde håbet på efter slutningen af sidste sæson.

Skal finde det frigjorte spil frem igen

Jeg har spillet lidt for meget for ikke at miste noget i stedet for at prøve at opnå noget. 

Jens Stage, AGF

Med de mange kampe i foråret som sikker mand på holdkortet blev Jens Stage måske lidt for magelig og sikker på sin position. 

- Jeg har måske spillet lidt for meget for ikke at miste noget i stedet for at prøve at opnå noget. I sidste sæson tænkte jeg bare, at nu er det bare alt på ét bræt, og så skal jeg bare præstere. 

- Hvor jeg (i denne sæson, red.) har følt at jeg havde en plads, som jeg skulle beskytte lidt mere i stedet for bare at spille frigjort. Det arbejder jeg på, at få lidt mere frigjort spil tilbage. 

Resultaterne frem for alt

Jens Stage fik tyve minutter i søndagens sejr over Brøndby, og selvom minutterne er vigtige er point på kontoen altså vigtigere.

Læs også Ankersen fik endelig 90 minutter: Det var fortjent

- Så længe vi vinder fodboldkampene, så er det godt for holdet, og det er ligesom førsteprioriteten. Men jeg skal da ikke lyve, selvfølgelig vil jeg gerne ind og spille. 

- Jeg knokler på til træning og i reservekampene, og så skal jeg nok få spilletid, det gjorde jeg jo heldigvis også mod Brøndby.

Måske Jens Stage atter får minutter, når AGF på lørdag skal på besøg hos AaB. Den kamp begynder klokken 17:30.