AGF kunne tangere rekord, men snublede på mållinjen

Efter tre sejre i træk gik den ikke længere for AGF, der på udebane mod FC Helsingør tabte med 0-1

Pierre Kastrup fra AGF tog sig til hovedet, da AGF tirsdag aften tabte til Helsingør. Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

1 af 3

AGF havde tirsdag muligheden for at tangere klubbens rekord for flest sejre i træk i Alka Superligaen, men FC Helsingør ville det anderledes.

Efter tre sejre på stribe og fem kampe uden nederlag måtte AGF's spillere tirsdag aften gå tomhændede fra banen.

Aarhusianerne tabte 0-1 ude mod oprykkerholdet, der særligt i første halvleg viste sig mere opsatte end AGF, der spillede uden den gejst, der har kendetegnet holdet på det seneste.

Begge hold kæmpede fra start med at finde fodfæste på et ramponeret underlag, der på ingen måde lagde op til flot og poleret fodboldspil.

Læs også AGF-fan nægtet at komme ind på stadion: - Jeg laver ikke ballade, jeg har bare været fuld på Tenerife

Det var dog værterne, der først fandt sig til rette, og efter flere gode optræk til chancer headede angriber Nicolas Mortensen et hjørnespark i nettet via stolpen i det 20. minut.

Generelt var det ikke til at se, at Helsingør snart skal kæmpe for overlevelse i landets bedste række, mens AGF allerede er sikret en ny sæson i Alka Superligaen.

- Spillerne kommer til at se lidt dumme ud, og det er ikke deres fejl. Det er min tilgang til den her kamp, siger David Nielsen, der påtager sig ansvaret for nederlaget.

Tirsdag var det nemlig de østjyske gæster, der var i problemer, mens hjemmeholdet spillede med overskud trods de svære betingelser.

Helsingør-spillerne jubler efter Nicholas Mortensen sejrsmål i 1. halvleg. Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

AGF bedre med efter pausen

En mere direkte og kompromisløs spillestil fik dog AGF bedre med efter pausen, hvor Helsingør blev presset længere tilbage på banen.

Efter 74 minutter var Tobias Sana tæt på at udligne med et snedigt frisparksforsøg, men Helsingør-keeper Mikkel Bruhn formåede akkurat at holde AGF-kreatørens forsøg ude af netmaskerne.

Trods et tungt AGF-pres i slutfasen blev der ikke scoret yderligere, og derfor fik FC Helsingør en sejr og point for første gang i tre kampe.

Det er dog ikke nok til at sende Helsingør væk fra sidstepladsen i Nedrykningsspillets pulje 1, hvor AGF forbliver nummer to.

FC HELSINGØR - AGF 1-0 (1-0)

1-0: Nicholas Mortensen (20. min.)

Tilskuere: 1.726