AGF-kant: Havde lidt for høje forventninger til mig selv

Jakob Ankersen blev i sommer hentet til AGF fra et mislykket ophold i Belgien, og derfor har det taget lang tid at genfinde formen for kantspilleren

06:24

Hør hele interviewet med Peter Ankersen her.

Han havde været en central figur på det svenske storhold IFK Göteborg, inden han i januar skiftede til Zulte Waregem.

I det halve år i den belgiske klub fik Jakob Ankersen dog kun én eneste kamp, og derfor kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme videre, da sommerens transfervindue åbnede. Det udnyttede AGF straks, men hverken fans eller medier var imponeret over det, de så fra den 27-årige esbjergenser. 

Jakob Ankersen har heller ikke selv været tilfreds.

- I starten var der jo mange, der ikke rigtigt vidste, hvad for en baggrund jeg kom fra, uden fodbold i ni måneder. Så jeg brugte de første par måneder til at komme i kampform. Jeg havde en fin grundform, men der skulle bygges på, og det blev der, siger Jakob Ankersen, og fortæller, at han troede, at han ville ramme sit tidligere så høje niveau, hurtigere end tilfældet var.

- Efterhånden som min kampform begyndte at være der, så fik jeg også forventninger til mig selv. Og måske endda lidt for høje forventninger, end det niveau jeg reelt set var på. 

- I de sidste par kampe er jeg begyndt at finde lidt mere af det gamle jeg. Der er ikke en finger at sætte på min kampform, det er mig selv jeg arbejder med lige i øjeblikket for at blive bedre og mere stabil i 90 minutter.

Højre- eller venstrekant?

I sin karriere, som begyndte i Esbjerg, har Jakob Ankersen tidligere nydt stor succes på højrekanten, hvilket blandt andet er blevet gennemgået i en AGF-analyse af "Tap In Fodboldanalyse"

Der er ikke en finger at sætte på min kampform, det er mig selv jeg arbejder med lige i øjeblikket for at blive bedre og mere stabil i 90 minutter.

Jakob Ankersen, AGF

Derfor kan det undre, at han i AGF næsten udelukkende er blevet brugt på venstrekanten.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg bedst kan lide at spille venstrekant. Det kunne jeg også i Esbjerg og Göteborg for den sags skyld.

- Jeg er godt klar over, at jeg har lavet en del mål som højrekant. Og det startede egentlig ud med, at jeg spillede sammen med Peter, og vi havde en rigtig fin relation, siger Jakob Ankersen med henvisning til sin tvillingebror Peter Ankersen, der huserede på højre back, da de spillede sammen i Esbjerg.

Jakob Ankersens karriere i tal:

2010-2015: Esbjerg fB (122 kampe / 25 mål)
2015-2016: IFK Göteborg (57 kampe / 13 mål)
2017: Zulte Waregem (1 kamp / 0 mål)
2017-: AGF (16 kampe / 2 mål)

- Min foretrukne position er venstre kant, og det kan da godt være, det lyder lidt hult, når jeg har lavet flere mål som højrekant, men det er det. Det er jo også lidt med, hvor man føler sig mest komfortabel. Jeg kan bedst lide at kunne trække ind i banen og se nogle muligheder derfra.

Svær første sæson

Jakob Ankersen var langt fra den eneste nye spiller, der blev hentet til AGF i sommerens transfervindue. Profilerede navne som Pierre Kanstrup, Tobias Sana og Adama Guira gjorde ham selskab, og derfor 

- Vi er rigtigt mange nye, og man ser jo gerne, at man har spillet sammen i mindst et år, før man virkelig er sammentømret. Det er klart, at der er nogle ting, der ikke har klappet 100 procent, men omvendt synes jeg også, at vi i mange kampe har vist tegn på, at vi godt kan spille fodbold.

- Det er en svær første sæson, vi er ude i her. Der har været en del turbulens omkring klubben med trænerfyring, nye spillere og spillere, der ikke har levet op til forventningerne. Men det er jo sådan, det er at spille i AGF, der er kæmpe forventninger og stort pres udefra, lyder det fra Jakob Anksersen, der understreger at han godt kan lide det pres, der er på klubben. 

I den kommende weekend er der landskampspause. Efterfølgende tager AGF imod Silkeborg IF den 18. november på Ceres Park.

Jakob Ankersen og de andre indkøb i AGF blev debatteret i tirsdagens udgave af Fodbold med Horup. Se hele udsendelsen herunder: