AGF-forsvarer: Nu må det bare ikke blive hver mand for sig

Pierre Kanstrup erkender efter mandagens nederlag, at det i øjeblikket er op ad bakke for AGF

Pierre Kanstrup ses her i duel med den tidligere AGF'er Kasper Junker. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

AGF tabte mandag aften med 1-2 til AC Horsens på hjemmebane i Aarhus.

Det er et nederlag, der gjorde tydeligt ondt i AGF-lejren, for hvis man tæller pokalturneringen med, så er David Nielsens mandskab oppe på fem nederlag i træk.

Læs også AGF's stime af nederlag fortsætter mod Horsens

Forsvarsspiller Pierre Kanstrup var efter kampen godt klar over, at det i øjeblikket ser skidt ud i smilets by.

- Det er en lorteperiode. Det vil alle synes, hvis man har tabt fem kampe i streg, siger Pierre Kanstrup.

AGF fik en fornuftig start på sæsonen, hvor holdet længe var ubesejret. Aarhusianerne er dog kommet lidt mere ned på jorden nu.

Det var AC Horsens-spillerne der havde mest at juble over i dagens kamp på Ceres Park. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Brug for lidt medvind

- Der er ikke langt fra succes til fiasko. Vi blev jo skreget op til at have fået en god start. Men så god var starten altså heller ikke, for vi vandt jo ikke så mange kampe, siger Pierre Kanstrup.

Forsvarsspilleren nævner, at for at komme ud af den negative periode, så kræver det, at han og holdkammeraterne får lidt medvind.

Vi skal ikke komme derned, hvor vi var for et år siden, hvor det var hver mand for sig selv.

Pierre Kanstrup, AGF-forsvarer

Derfor er det vigtigt, at moralen i truppen ikke synker så dybt, som den tidligere har gjort.

- Vi skal ikke komme derned, hvor vi var for et år siden, hvor det var hver mand for sig selv, siger Pierre Kanstrup, der dog mener, at omklædningsrummet er så stærkt, at han ikke frygter, at det sker.

Hård fight leverede AGF'erne trods alt i aftenens kamp i Aarhus. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Nogle er meget ramt

AGF-spillerne gør da også klogt i at holde den gode moral, for træner David Nielsen forklarer, at moralen hos den enkelte spiller er afgørende for, om man er i startopstillingen.

- Jeg vælger de spillere, som er mindst påvirkede af, at vi lige nu er i en situation, hvor vi har svært ved at vinde kampe.

- Jeg er sikker på, at der er nogle i truppen, der er meget ramt af den nuværende situation og så er der andre, der bare glæder sig til den næste kamp, siger David Nielsen.

AGF får muligheden for at komme tilbage på sejrssporet, når Vejle gæster Aarhus i næste spillerunde.

17:14

VIDEO: AGF's Casper Højer Nielsen sloges i sine unge år med presset over at have 'Højer' stående på ryggen, når han rendte rundt på FC Københavns ungdomshold. Men det har gjort ham stærkere, fortæller han i et længere interview med Skipperligaen. Videoen er fra tidligere i denne måned.

Luk video