AGF-forsvarer dumper defensiven efter nyt nederlag

Det var holdets egen skyld rent defensivt, at AGF tabte 1-4 hjemme mod FC Nordsjælland, mener Pierre Kanstrup

Pierre Kanstrup (tv) scorede, men var langt fra tilfreds med sit holds defensive præstation mod FC Nordsjælland. Foto: Henning Bagger - Scanpix

AGF har endnu ikke fået point i Alka Superligaen efter fyringen af Glen Riddersholm.

I David Nielsens tredje kamp i spidsen for holdet tabte aarhusianerne hjemme med 1-4 til FC Nordsjælland, der udnyttede flere fejl i AGF's defensiv.

Læs også David Nielsen og AGF lider tredje nederlag i træk

Efter kampen var der selverkendelse at spore hos klubbens forsvarsspiller Pierre Kanstrup.

Det er ikke trænerens skyld. Vi må kigge indad, for vi forsvarer os jo forfærdeligt ringe. Det har vi gjort i to kampe nu, og det skal der laves om på.

Pierre Kanstrup, AGF

- Det er jo for ringe af os. Og det er ikke trænerens skyld. Vi må kigge indad, for vi forsvarer os jo forfærdeligt ringe. Det har vi gjort i to kampe nu, og det skal der laves om på, for det er forfærdeligt.

- Vi burde ikke have været så passive, men vi gav FCN alt for meget plads. De kom alt for nemt til indlæg, og vi tog dumme beslutninger i opspillet. Måske skal vi spille mere primitivt, siger Pierre Kanstrup.

Skal snart have point

Trods det store nederlag kunne David Nielsen finde små lyspunkter, selv om træneren erkendte, at det er svært at få tingene til at glide.

- FCN var nådesløse på alt det, de fik, modsat os. Men efter 3-1-målet synes jeg, at vi fik skabt det billede, vi gerne ville i anden halvleg. Vi fik lagt noget tryk, fik straffespark og flere chancer. Men lige nu går tingene imod os, siger David Nielsen.

David Nielsen lignede langt fra en glad mand på sidelinjen under fredagens kamp på Ceres Park.  Foto: Henning Bagger - Scanpix

Han erkendte, at der skal til at ske noget, hvis AGF skal kunne kvalificere sig til slutspillet. AGF er blot nummer ti i Alka Superligaen.

Jeg studser over, at vi skaber en situation, hvor vi partout skal vinde, selv om vi møder et godt fodboldhold.

David Nielsen, træner i AGF

- Det er da klart, at vi skal til at have nogle point. Men vi har også været oppe mod tre gode hold. Jeg studser over, at vi skaber en situation, hvor vi partout skal vinde, selv om vi møder et godt fodboldhold.

- Sådan er det at være her, og det skal vi håndtere bedre, ikke mindst rent forsvarsmæssigt, siger David Nielsen.

AGF får en ny mulighed for at give David Nielsen en sejr, når holdet i næste runde møder bundproppen Randers FC.