AGF-direktør om lange mandagsture: Noget der kigges på

At man skal rejse tre-en-halv time hver vej for at følge sit hold en mandag aften holder ikke længden. Jacob Nielsen håber at det fremover kan undgås

AGF-direktør Jacob Nielsen ser gerne, at Superligaen kommer de lange afstande mellem mandagsholdene til livs, men erkender at det ikke bliver ændret lige nu og her.

Mandag aften rejste tog otte medlemmer af AGF Fanclub Aarhus den lange vej fra Aarhus til Farum for at støtte AGF i 0-1-nederlaget til FC Nordsjælland. En tur Skipperligaen var med på hele vejen.

Fansene er frustrerede over, hvorfor to hold, med så stor afstand imellem sig, skal spille en mandag aften, og ikke kan afvikles en lørdag eller en søndag. Og de får opbakning fra AGF's direktør, Jacob Nielsen.

- Den kan jeg sagtens forstå. Det er også uheldigt, og det er noget, der skal kigges på, og som vi allerede har påpeget, og som vi også ved, man vil prøve at finde en løsning på fremadrettet, siger Jacob Nielsen til Skipperligaen.

06:17

VIDEO: Hør hele interviewet med Jacob Nielsen om de lange mandagsturer her.

Luk video

Et af de ønsker, som fansene har, er at der kommer en grænse for, hvor langt der må være mellem to klubber, der mødes en mandag aften. Det ønske vil Jacob Nielsen gerne efterleve, men der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, før det vil blive en realitet.

- Vi vil gerne foreslå alt, som giver mening og som er i tråd med vores fans' ønsker. Men vi er også nødt til at leve op til de aftaler der er indgået blandt andet med TV, men også i forhold til det ikke bare er så simpelt at planlægge en turnering, siger Jacob Nielsen og nævner blandt andet sikkerhed, politi, europæiske kampe som elementer, der også skal tages højde for.

07:10

VIDEO: Skipperligaen fulgte med AGF's fanklub til Farum mandag aften. Se reportagen her.

Luk video

Vil helst spille søndag

For TV-stationerne er mandag aften det tredjemest attraktive tidspunkt for rundens Superligakampe, men det gælder ikke for AGF.

- Indtægten det genererer fra TV står ikke mål med den omkostning for AGF, som vi har ved at spille en mandagskamp i forhold til at fansene er det vigtigste produkt, vi har. 

- Vi ville hellere spille alle kampe søndag eftermiddag, hvis vi kunne det, men vi må leve op til de aftaler, der er indgået med TV og de fællesaftaler, vi har i Divisionsforeningen. Og det gør blandt andet, at vi har det her tredjevalg, som AGF har alt for ofte.

Mens Jacob Nielsen gerne vil gøre sit til, at der kommer nogle retningslinjer, der i højere grad tilgodeser fansene, har det dog umiddelbart lange udsigter. 

- Vi kan insistere lige så tosset, vi vil. Der ligger en fællesaftale, den er vi nødt til at leve op til. Det er en, som alle er tiltrådt i sin tid, og den er vi nødt til at acceptere. Vi kan ikke gøre andet, så vi har ikke rigtigt noget valg, før der er en ny aftale, der tiltrædes.

Den nuværende TV-aftale trådte i kraft ved 2015/2016-sæsonen, og den gælder frem til og med sæsonen 2020/21.

Læs også Farum tur-retur mandag aften: Det er fuldstændigt ude i skoven