AGF-direktør efter fyring: Mener ikke vi er et galehus

Jacob Nielsen har det skidt med at skulle fyre Glen Riddersholm, men han mener, AGF-ledelsen har gjort det på den rigtige måde

02:29

Sent fredag aften efter AGFs udesejr på hele 5-1 over FC Helsingør fik cheftræner Glen Riddersholm den triste meddelelse, at han ikke længere skulle stå i spidsen for klubben.

Han er fyret med øjeblikket virkning, og selvom timingen virker besynderlig, så vil AGF-direktøren ikke have galehus-prædikatet på sig.

- Jeg synes, at der er stor forskel på en lækket historie på et toilet (en tidligere episode i AGF, red.), og så til det her, hvor ingen medier har opdaget vores dialog med David Nielsen. Jeg ved godt, at medierne vil give os prædikatet galehus, men her sørgede vi for ro i forhold til en kamp, der gav tre livsvigtige point, siger Jacob Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener samtidig, at mange andre klubber som eksempelvis Brøndby IF har haft ledelsesmæssige udfordringer, som kunne give dem prædikatet galehus også.

De stabile resultater er udeblevet, og det er udelukkende sportslige betragtninger, der ligger til grund for fyringen.

Peter 'PC' Christiansen, sportschef

- Der er ingen god timing for afskedigelser, men beslutningen og måden, det her er blevet gjort på, mener jeg ikke berettiger galehus-prædikatet, siger direktøren.

Jacob Nielsen og AGF-sportschef Peter 'PC' Christiansen forklarer begge, at det for dem ikke var nogen behagelig ting at skulle fyre Glen Riddersholm. Men fyringen var nødvendig.

- Vi har evalueret løbende, og resultaterne har været for forskellige, ligesom præstationerne har det. De stabile resultater er udeblevet, og det er udelukkende sportslige betragtninger, der ligger til grund for fyringen, siger Peter 'PC' Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

04:12

Se hele interviewet med Peter 'PC' Christiansen her. 

Luk video

'Duncan': Overraskende og mærkeligt

Samtidig afviser han, at der har været problemer med kemien mellem cheftræneren og den øvrige sportslige ledelse.

- Glen var ærgerlig og skuffet, da han fik beskeden. Han er en dedikeret træner, som har lavet et helhjertet stykke arbejde. Han har gjort, hvad han kunne, mener sportschefen.

Læs også 'Duncan' forstår ikke fyring af Glen: Mærkelig beslutning

Den nu fyrede cheftræner fik beskeden, da AGF kom tilbage til Aarhus fredag aften efter sejren i Helsingør. Han siger selv i en pressemeddelelse fra klubben, at han har nydt tiden i AGF.

Min fornemmelse er, at folk er i chok og er meget overraskede over det her. Glen havde spillernes opbakning, og jeg tror, at 95 pct. af truppen synes, det her er en mærkelig beslutning.

Morten 'Duncan' Rasmussen, angriber

- Jeg takker staben, spillerne, ungdomstrænerne og de mange frivillige for en fantastisk tid og fansene for en sublim opbakning i AGF, og jeg ønsker klubben alt det bedste for fremtiden, siger Glen Riddersholm.

Derudover har han ikke yderligere kommentarer til fyringen, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Det har derimod AGF-anfører Morten ’Duncan’ Rasmussen, der ikke forstår beslutningen.

- Den kommer som en kæmpe overraskelse for mig, og jeg forstår ikke beslutningen. Men det er selvfølgelig ikke mit job at gøre det. Jeg synes, at det arbejde, som Glen og Friis (cheftræner Glen Riddersholm og assistenttræner Lars Friis, red.) gør i dagligdagen, er det rigtige, siger Morten 'Duncan' Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

Glen Riddersholm er fortid i AGF efter mindre end to år i klubben. Foto: Keld Navntoft - Scanpix

- Min fornemmelse er, at folk er i chok og er meget overraskede over det her. Glen havde spillernes opbakning, og jeg tror, at 95 pct. af truppen synes, det her er en mærkelig beslutning.

Ny træner er David Nielsen, der kommer fra Lyngby Boldklub. Han har første arbejdsdag i AGF på mandag. 

I videoen øverst i artiklen kan du se et længere interview med AGF-direktør Jacob Nielsen.