Aarhus eksploderede efter medaljesejr: Fans hentede spillere i lufthavn

Der var stor forløsning og glæde, da AGF-fans fejrede den første DM-medalje i 23 år.

LÅÅÅH-LÅ-LÅ-LÅ-LÅÅH-LÅ! 

Det gik ikke stille for sig, da fans søndag fejrede AGF's udebanesejr over FCK. 

Med sejren på 4-2 i Parken indtager AGF nu andenpladsen og ligger lunt i svinget til at vinde sølv.

Allerede inden kampen mod FCK begyndte, havde AGF sikret sig den første bronzemedalje i 23 år, da Brøndby tabte tidligere på dagen til AaB. 

Efter kampen samlede hundredvis af AGF-fans på Telefontorvet ved Busgade i Aarhus, og der blev sunget, råbt og drukket øl i stride strømme.

Bænket spiller crowdsurfede

AGF-spilleren Mustafa Amini, der var ikke en del af kamptruppen mod FCK, ville også være med til at fejre sit hold og blev på et tidspunkt festens hovedperson.

Det fremgår af Aminis Instagram-profil, hvor man kan se midtbanespilleren crowdsurfe, mens glade fans synger "Mustafa Amini, åh åh åh åh".

Ifølge Østjyllands Politi foregik festen i store træk uden udfordringer. Der blev dog afbrændt for meget fyrværkeri, ligesom der var udfordringer i forhold til forsamlingsforbuddet. 

- Man har vurderet, at det foregik i god ro og orden, og at folk ikke var sammen på en måde, så det udgjorde en smitterisiko, men selve antallet af de forsamlede er problematisk. Det kan være svært for borgerne at overholde de gældende forsamlingsregler, og vi har en forpligtelse i forhold til at håndhæve de regler, siger politiinspektør Martin Løye til TV2 ØSTJYLLAND. 

Vild modtagelse i lufthavn

Da AGF-spillerne vendte hjem fra København, blev de taget imod med mere fællessang, og mange fans tændte romerlys for at hylde deres helte. 

Flere AGF-spillere kastede armene i vejret og jublede med, imens de gik forbi fansene, mens andre taktfast klappede med og lod sig hylde for præstationen og sejren over FCK.

Der resterer to spillerunder, hvor AGF møder henholdsvis FC Nordsjælland på udebane og Brøndby på hjemmebane. AGF har ét point ned til FCK på tredjepladsen.