Superliga-trænerne om åbenhed: Vores rolle er at underholde

Det er vigtigt at klubberne åbner op, så Superligaen kan gøres mere interessant. Og de østjyske trænere har ikke mange grænser

03:10

Det har vakt opsigt, at tv-stationen Canal 9 fik lov til at komme helt tæt på Randers FC i programmet 'Backstage.'

Derfor var det også helt naturligt, at der blev diskuteret åbenhed i sæsonens første udgave af Fodbold med Horup, som blev sendt tirsdag.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Glen Riddersholm ville lade et tv-hold komme helt tæt på, og lave samme program om AGF, var han delt. 

Læs også AGF-spillere efter skubberi: Vi er bedste venner her

- Ja og nej. Jeg har selv åbnet dørene op, da jeg deltog i noget, der hed Onside Inside over seks programmer, hvor jeg også tillod at de kom meget, meget tæt på mange ting, lyder det fra Glen Riddersholm, der dog satte nogle grænser for deltagelsen.

- Det, der er det aller, allerhelligste, det vil sige omklædningsrummet i halvlege og efter kampen og mine evalueringer, det ville jeg ikke tillade, fortsætter AGF-træneren.

Han slår dog samtidig fast, at åbenheden er være med til at vende den negative udvikling, dansk fodbold er i.

Læs også Horsens-træner jubler over uvirkelig sæsonstart

Bo Henriksen, manager i AC Horsens, mener også, at klubberne har et ansvar for at øge interessen.

- Som trænere og leder skal vi jo i sidste ende være klar over, at vores rolle er at underholde på et eller andet niveau. 

Selvom Bo Henriksen ikke selv har problemer med fuldstændig åbenhed, ser han dog faresignaler på andre punkter. 

Læs også Randers-direktør håber, at åbenhed kan skaffe point på banen

- Problemet kan være, hvis det kommer til at gå for tæt på nogle unge mennesker, som måske ikke kan kontrollere det eller håndtere det. Og det kan være nogle af vores spillere, der er 18, 19, 20 år, og som måske ikke er klar over den konsekvens, der kan være ved de forskellige ting, de laver. 

Se hele tirsdagens udgave af Fodbold med Horup herunder - Peter Sørensen, Bo Henriksen, Ólafur Kristjánsson og Glen Riddersholm gæstede Nick Horup.