Østjyske trænere om struktur-mundkurv: Noget pjat

Peter Sørensen og Bo Henriksen ærgrer sig over, at Divisionsforeningen har givet klubberne mundkurv på, og har ikke tænkt sig at holde mund

03:16

Peter Sørensen og Bo Henriksen er ikke begejstret over, at Divisionsforeningen har givet trænerne mundkurv på i debatten om Superliga-strukturen. Hør Peter Sørensens udlægning her - og hør meget mere af debatten i artiklen.

En mundkurv kan måske holde en hund fra at bide, men ikke fra at gø.

Når Superliga-trænere får en mundkurv på, kan den heller ikke forhindre dem i, at kritisere strukturen i landets fornemmeste.

Divisionsforeningens formand, Claus Thomsen, fortalte i sidste uge til Ekstra Bladet, at foreningen henstiller til, "at der ikke kommer kritik i det offentlige rum." 

Den beslutning ærgrer de to østjyske Superliga-managere, Silkeborg IF's Peter Sørensen og Bo Henriksen fra AC Horsens, da emnet blev debatteret i tirsdagens Fodbold med Horup.

- Man skal ikke indskrænke en ytringsfrihed. Især ikke når det vedrører noget så relativt ligegyldigt som fodbold. Rundt omkring i verden foregår der slag på liv og død, hvor nogle kæmper for at få, det vi andre har glæden af at have. Og det skal man ikke knægte. Især ikke når det kommer til noget, som vedrører et spil, lyder det fra Peter Sørensen inden han fortsætter.

- Nogle gange laver dommerne fejl, nogle gange tager trænerne fejl, nogle gange laver spillerne fejl. Og nogle gange er der også en struktur, som har nogle svagheder.

- Og det, ikke at skulle have ret til at udtale sig om det som part i sagen, det synes jeg er helt tosset.

- Det er noget pjat.

02:11

Bo Henriksen fortæller her sin mening om Divisionsforeningens mundkurv.

Luk video

Bo Henriksen synes heller ikke, at en mundkurv gavner i debatten om Superliga-strukturen.

- Jeg synes jo også, det er noget pjat. Der er jo ingen grund til det. Hvad er problemet? Hvad er det, vi er så bange for hele tiden? Vi behøver ikke være bange for noget, lyder det fra Bo Henriksen, der synes, at produktet Superligaen overordnet set er rigtigt fint.

- Som udgangspunkt har jeg ikke noget problem med, at folk ikke vil udtale sig eller vil udtale sig. Det eneste, der betyder noget for mig, det er, at jeg siger, hvad jeg har lyst til at sige. Og lige nu, går det (strukturen, red.) ikke ud over mig, men derfor kunne det være rigtig, rigtig relevant at ændre på nogle af de ting, der er forkerte i det her system, til næste sæson, forklarer Horsens-træneren

12 hold ikke løsningen

Efter debatten om mundkurven, blev selve strukturen og dens mangler også debatteret. Og her havde de to altså også valgt at lade mundkurven blive derhjemme.

- Folk skal regne med, når de ser to hold spille en fodboldkamp, at de to hold går efter det bedst mulige resultat. Og det bedst mulige resultat, det skal altid være at få så mange point som muligt, lyder det fra Peter Sørensen, der fortsætter.

07:37

Hør hele debatten om selve strukturen her.

Luk video

- Det er det fundament, og den ånd, der beklikkes i den struktur, som vi fik set med al uønskelig tydelighed, et bevis på, da SønderjyskE med fordel kunne tabe forleden i Herning. 

En af de foreslåede løsninger er en tilbagevenden til 12 hold i Superligaen, men det håber Bo Henriksen ikke kommer til at ske.

- Jeg tror ikke, vi kommer ned på 12 hold. Det synes jeg også ville være fuldstændigt vanvittigt og rent sportsligt ville det være fuldstændigt håbløst. 

- Vi har Viborg, Esbjerg, Vejle i 1. division. Det er nogle rigtig, rigtig fine fodboldbyer, som har nogle rigtigt fine fuldtidssetup, som sagtens kunne være i Superligaen, lyder det fra Horsens-manageren.

Du kan se hele ugens udgave af Fodbold med Horup herunder.