- Nyoprykkere er nødt til at forstærke sig

Hvis ikke AC Horsens og Silkeborg IF er aktive på transfermarkedet, forventer fodboldekspert Troels Bager en meget hård kamp for overlevelse

Fra næste sæson får Østjylland to ekstra hold i landets bedste fodboldrække. Horsens og Silkeborgs bedste fodboldspillere rykker op fra 1. division, men det kan blive en meget kort fornøjelse. Det mener Tipsbladets chefredaktør Troels Bager.

- Hvis trupperne forbliver status quo, så er de begge store favoritter til at rykke ned. Men jeg er også overbevidst om, at begge klubber godt ved, at der skal ske noget, siger Troels Bager til tv2oj.dk.

Fodboldekspert: AGFs sæson er ikke godkendt

I den nye superligastruktur, som gælder fra den kommende sæson, rykker et hold direkte ned, imens to øvrige skal spille mod anden- og tredjepladsen i 1. division om pladser i den bedste række.

- Lige meget hvad ender SIF og ACH med stor sandsynlighed som bundhold, der skal kæmpe for at overleve. En af dem havner nok også i playoff om ikke at rykke ned, mener Troels Bager.

Kigger man isoleret på først Silkeborg, så er det især tidligere tiders bommerter, eksperten håber, at klubben har lært af.

Skal hente mere end én

- Holdet skal ikke falde i samme fælde som i 2014, hvor der kun blev hentet en ny spiller, og man troede på, at det nok skulle gå. Silkeborg skal også tænke på, at det altså først er for nylig, at det er begyndt at se godt ud, forklarer eksperten.

Hvor viljen og midlerne til at handle stort ind formentlig er til stede i Silkeborg, ser det nok anderledes ud i Horsens. Her er budgettet meget skrabet efter flere rædselsfulde år.

Silkeborg IF forstærker truppen

- ACH skal lave en Hobro, hvor man skal leve af gejsten og benhårdt arbejde. Men i Bo Henriksen har holdet så også en træner, der kan tænde ild i spillerne, siger Troels Bager.

Indtil videre har AC Horsens været aktive på transfermarkedet med indkøb af den tidl. AGF-profil Kim Aabech, og Silkeborg har hentet et ungt talent fra Vejle i form af Niels Bisp.

TV 2 | ØSTJYLLANDs fodboldmagasin Fodbold med Horup laver i aften en status over sæsonen, hvor blandt andet et østjysk drømmehold sættes. Det er kl. 19.50.