Horsens og Randers nappede et point hver

Det blev til pointdeling, da AC Horsens og Randers FC fredag aften spillede 1-1 på CASA Arena

Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

1 af 3

AC Horsens kæmpede for tre point til at konsolidere pladsen blandt Superligaens seks bedste hold, da de fredag aften tog imod bundholdet Randers FC, der desperat har brug for point i bundstriden.

Randers FC levede livet farligt i store dele af første halvleg, hvor især Peter Nymann og Jonas Thorsen kom frem til truende indlæg. Derudover gav kronjyderne mange indkast væk, og gang på gang kanonerede Mikkel Qvist en farlig bold ind i feltet.

Gæsterne fik egentlig ikke tilspillet sig de store chancer, før Saba Lobjanidze efter 25 minutter blev nedlagt på kanten af feltet. På det efterfølgende frispark bragede Bashkim Kadrii bolden direkte op i højre målhjørne, uden chance for Jesse Joronen i Horsens-målet.

Uheldigvis for Randers FC blev Lobjanidze så hårdt skadet i situationen, at han måtte lade sig udskifte for Erik Marxen. Georgieren var ellers et af de få kreative lyspunkter for randrusianerne i kampens begyndelse.

Efter målet forsatte AC Horsens med at have bolden og diktere tempoet. Det betød flere af de lange Mikkel Qvist-indkast, og efter et af disse havnede bolden for fødderne af Jonas Thorsen, der sendte bolden mellem venner og fjender i feltet og ind bag Hannes Halldorsson.

Et typisk Jonas Thorsen-mål, der til forveksling lignede de fire første, han indtil videre har sendt i nettet i denne sæson.

AC Horsens' Edelphin Tshiembe og Randers FC's Mikkel Boman i kamp om bolden. Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

I anden halvleg belejrede AC Horsens fortsat den kronjyske banehalvdel, men de sortklædte gæster virkede solide i defensiven. Det betød dog færre offensive aktioner for Randers FC, der kun sporadisk fik etableret spillet på hjemmeholdets halvdel.

Med 20 minutter igen kom Randers FC's svenske januarindkøb Mikael Boman på banen til sin debut for kronjydernde. Den 29-årige angriber blev hentet på en fri transfer få timer inden vinduet lukkede den 31. januar, men han måtte sidde ude med en skade, i forårets to første kampe.

Bolden strøg på overliggeren

AC Horsens fortsatte med at presse på, og med to minutter igen, blev Thomas Kortegaards frispark snittet af Jonas Bager og strøg på overliggeren.

Selvom Horsens pressede alt, de havde lært, men Randers FC holdt stand og dermed kunne begge hold tage ét point med sig fra fredagens opgør, som endte 1-1.

For værterne betød det, at pladsen i top 6 ikke er sikker efter denne runde. 

Randers FC er midlertidig væk fra sidstepladsen, da de har en bedre målscorer en FC Helsingør. Randrusianerne er dog stadig isoleret i den kedelige halvdel.

AC Horsens-Randers FC 1-1 (1-1)

0-1: Bashkim Kadrii (26')
1-1: Jonas Thorsen (37')

Tilskuere: 2.086