Horsens-keeper på landsholdet: Skal presse ex-superligaprofil

AC Horsens-målmand Jesse Joronen er udtaget til det finske landshold

Foto: Claus Fisker - Scanpix

AC Horsens’ nye målmand, Jesse Joronen, har en stor del af æren for, at Horsens med ti point befinder sig på en aktuel tredjeplads i Superligaen. 

Efter fem kampe har finnen blot lukket fire mål ind, og hans præstationer er da også blevet bemærket i hjemlandet.

Læs også Se FMH optaget LIVE før AGF-brag mod Brøndby

Jesse Joronen er nemlig blevet udtaget til det finske landshold, som han blot har repræsenteret to gange før, og det var tilbage i 2013. 

Den 2. september og den 5. september skal Finland spille mod henholdsvis Island og Kosovo i to VM-kvalifikationskampe, og det er her, Jesse Joronen skal være med.

Læs også Ny finsk målmand i AC Horsens: Bo er pragtfuld

Det ligger dog ikke nødvendigvis i kortene, at AC Horsens-målmanden skal på banen. Den tidligere Brøndby-målmand Lukas Hradecky har nemlig i flere år været første mand på det finske holdkort, og det ved Jesse Joronen også godt.

- Det er altid fantastisk at blive udtaget til sit landshold, og det er en ære og et privilegium at være en del af truppen. Lukas Hradecky er en stærk keeper, der får fast spilletid i Bundesligaen, og han er klart førstevalg på landsholdet, men jeg vil selvfølgelig arbejde hårdt for at presse ham, siger Jesse Joronen til AC Horsens’ hjemmeside.

Læs også Horsens tog endnu en flot skalp med point i Parken

Finland ligger næstsidst i kvalifikationsgruppe I, og der er 12 point op til de sjove pladser, som Kroatien og Island lige nu besætter.

- Vi har ikke nogen chance for at kvalificere os til slutrunden, men vores fokus er på at lave nogle gode resultater mod Island og Kosovo, siger Joronen.