Horsens' indkastkonge lever drømmen: Fedt med særlig rolle

Mikkel Qvist er for AC Horsens altafgørende med sine frygtede lange indkast. På sigt håber han dog at blive kendt for andet også

AC Horsens hentede fredag aften en smal udesejr i Randers. Igen blev dødbolde og i særdeleshed den unge Mikkel Qvist’ lange indkast afgørende. Det var nemlig efter sådan et, at angriberen Kjartan Finnbogason headede kampens enlige mål i kassen.

Den unge kantspiller, der sidste vinter kom til fra serieklubben Lyseng, er efterhånden blevet en frygtet herre i de øvrige Superliga-klubber, især grundet de enormt lange indkast.

- Det er fedt med en særlig rolle, og jeg hører jo kun positive ting. De andre hold er frustrerede over alle vores dødbolde, men på længere sigt vil jeg da også gerne vise folk andre kvaliteter i kampene, sagde Mikkel Qvist til TV2 ØSTJYLLAND umiddelbart efter fredagens kamp.

Den 24-årige spiller har gjort noget af en kometkarriere fra aarhusiansk seriebold til en profil for AC Horsens i Superligaen.

Ham, der skal have en stor del af æren for Mikkel Qvist' lange indkast, er indkasttræner og verdensrekordholder i det længste indkast, Thomas Grønnemark. Se mere til hans metoder i indslaget her. 

- Jeg har helt sikkert ikke fortrudt valget. Det har været lidt op og ned, især med en meget hård opstart i år med skader og manglende form. Men jeg glæder mig til hver træning og kamp, siger Mikkel Qvist.

Med fredagens sejr i den østjyske duel mod Randers FC spiller De Gule sig op på tredjepladsen i landets bedste række – en placering der giver en af de eftertragtede pladser i slutspillet. Men manager for AC Horsens, Bo Henriksen, spekulerer dog ikke meget i top 6.

Tænker ikke på top 6

- Vi skal sørge for at få så mange point som overhovedet muligt, så vi ikke kommer i nedrykningskampene igen. Det er det eneste, som jeg tænker på lige nu, siger Bo Henriksen.

- Jeg har prøvet at være der, og det kan jeg godt være foruden. Vi tænker ikke på top 6, fastslår han.

quote Jeg vidste ikke engang, at vi var kommet op på tredjepladsen. Jeg tænker slet ikke sådan. Vi tager én kamp af gangen.

Kjartan Finnbogason, AC Horsens

Matchvinderen, anfører Kjartan Finnbogason, skeler ligesom træneren heller ikke til holdets position i tabellen.

- Jeg vidste ikke engang, at vi var kommet op på tredjepladsen. Jeg tænker slet ikke sådan. Vi tager én kamp af gangen, siger Finnbogason og tilføjer:

- Vi har vist, at hvis kampen bliver spillet på vores præmisser, så kan vi slå alle. Hvis vi løber mere end de andre og kæmper, så kan det falde ud til vores fordel, og det gjorde det i dag.

Horsens har nu hentet 19 point efter 11 kampe og er dermed på kurs mod at nå pointmålet for sæsonen.

- Vi skal have 40 point efter 32 kampe, og hvis vi får det, tror jeg, at vi er i sikkerhed fra at ende blandt de sidste fire. Så vi mangler 21 point, fastslår Bo Henriksen.

Efter to ugers landskampspause får Horsens besøg af Hobro i næste runde af Alka Superligaen.

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand

imagescaler

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

IMG_9091

play Er der plads til flere borgere i Balle?

a09a6faa-0fea-48d0-9971-ad468d148e32

Foråret begynder med gradvist koldere vejr