Horsens-anfører: Det har taget hårdt på mig mentalt

Mathias Nielsen har siddet ude med en skade i et halvt år, og er flere gange blevet slået tilbage. Endnu tør han ikke spå om, hvornår han er tilbage

Under en træning den 18. marts pådrog Mathias Nielsen sig en knæskade. En skade, der skulle vise sig at holde ham ude i indtil videre et halvt år, og sandsynligvis meget længere endnu.

I juni kom der dog positive meldinger fra Horsens-lejren, hvor man håbede at holdets anfører ville være klar til den første kamp i denne sæson. Det skete som bekendt ikke, og det ærgrer Mathias Nielsen, at han og klubben meldte så positivt ud dengang. 

- Når man ser det i bakspejlet var det lidt tåbeligt. Vi skulle have valgt at sætte et mere realistisk og langsigtet mål ud fra skaden og hvor slemt det var. 

- Det slemme har været, at vi har sat de målsætninger, og jeg så har fået de nederlag. Og at skulle tilbage fra det hver gang, det er næsten som at få en ny skade. Det har været det værste, siger Mathias Nielsen.

En genstridig bruskskade

Anføreren - hvilket Mathias Nielsen praktisk talt stadig er i AC Horsens - gennemgik en operation i sit venstre knæ, hvor 40 procent af brusken blev fjernet. Det blev så erstattet af et kunstigt alternativ, som først skal vokse ud igen, før knæet igen er kampdygtigt.

quote Jeg tackler det forskelligt, og nogle gange ikke helt så godt. Det har taget hårdt på mig mentalt.

Mathias Nielsen, anfører i AC Horsens

Den slags tager tid, og direkte adspurgt, kan Mathias Nielsen ikke sætte en tidshorisont på et comeback.

- Det ved jeg ikke. Og det er realistisk set i forhold til, at der kan ske mange ting. Og det er ikke sikkert, at brusken lige vil det som jeg og vi vil i forhold til at putte belastning på. Så vi må se på, hvad knæet vil, og så tage den derfra. Vi prøver stille og roligt at sætte nogle fire-ugers planer ad gangen, og så se, hvordan jeg reagerer på det, lyder det fra Mathias Nielsen der for nylig var til en scanning, der viste, at tingene går som planlagt.

Blevet slået tilbage

Den langvarige skade har været hård ved den stærke forsvars- og midtbanegeneral, der har været hårdt ramt af de mange tilbageslag.

Mathias Nielsen

- Jeg tackler det forskelligt, og nogle gange ikke helt så godt. Det har også taget hårdt på mig mentalt, også i forhold til træningsniveauet. Men det er svært. Selvfølgelig vil jeg hellere være ude på træningsbanen sammen med de andre og være en del af det.

- Jeg blevet slået tilbage en del gange, og så gør det ondt. Men nu er jeg ovenpå igen, og så tager jeg den derfra.

Frygter ikke for sin plads

Mens 26-årige Mathias Nielsen har været skadet klarede hans hold først frisag i kampen om nedrykning og er efterfølgende kommet stærkt fra land i denne sæson. Men det får ham nu ikke til at frygte for sin plads på holdet.

- Nej, det gør jeg ikke. Jeg er glad for at de gør det, som de gør det. For det ville være noget lort, hvis jeg skulle sidde og se, at de tabte hver gang. Det har jeg absolut ikke lyst til. Jeg synes, det er irriterende at sidde og se kampen udefra, men når vi har skrabet så mange point sammen, som vi har, så kan jeg kun være glad.

- Jeg synes ikke, jeg frygter for min plads. Selvfølgelig har jeg noget at skulle bevise, når jeg kommer tilbage. Men nu skal jeg først lige tilbage.

Belært at tidligere erfaringer, så vil han ikke garantere, hvornår han er tilbage. Heller ikke, om det overhovedet bliver i år.

- Jeg tør ikke sætte målet før nytår. For det vil være en skidt måde at gå på ferie på. Så hvis det kunne lade sig gøre, så er et bare dejligt. Men jeg tør ikke spå om det. Det er slut med det, smiler Mathias Nielsen.

AC Horsens spiller denne weekend mod FC Helsingør i 10. runde af årets Superliga. Den kamp fløjtes igang fra CASA Arena klokken 16:00.

Mathias Nielsens islandske holdkammerat, Kjartan Finnbogason, var gæst i ugens Fodbold med Horup, sammen med landsmanden fra Randers FC, Hannes Halldórsson. Se det herunder:

 

Lone Bøgely

Politikere skal drøfte ambulance-krav: Kræftpatient frygter længere ventetid

Daginstitutioner Malling

play Jacob frustreret over placering af ny daginstitution: - Hul i hovedet

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

sundhedsminister Magnus Heunicke

liveblog COVID-19 LIVE: Første tilfælde af brasiliansk coronavariant fundet i Danmark

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder