Den islandske DNA: 'Vi giver aldrig op'

Islændinge er gjort af et helt unikt stof, der betyder at de har en større arbejdsiver en de fleste danskere. Det hjælper dem også på fodboldbanen

I tirsdagens udgave af Fodbold med Horup, havde Nick Horup besøg af to islandske profiler fra Superligaen, nemlig Randers-målmand Hannes Halldórsson, der også vogter buret for det islandske landshold, og AC Horsens-angriberen Kjartan Finnbogason.

En del af debatten handlede om den islandske mentalitet, og hvad der kendetegner folkefærdet mod nord.

- Man vil altid være den bedste, og vi giver ikke op. Aldrig, lyder det fra Kjartan Finnbogason.

Den barske natur på vulkanøen har været med til at hærde det islandske folk, lyder det fra landsmanden Hannes Halldórsson.

- Der er noget mere mentalitet og noget mere DNA i hele landet, tror jeg. Det er noget der er sket igennem historien.

- Der er mange generationer af folk, som skal kæmpe mod et land, hvor det blæser hele tiden og der altid er koldt. Det er ikke så nemt at bo på Island, og man skal arbejde lidt for det, fortæller Hannes Halldórsson.

Forskel på arbejdsmentaliteten

Da Kjartan Finnbogason skiftede til Horsens fik hans kone arbejde i Aarhus, da her blev hun en smule overrasket over den danske arbejdsmentalitet, der var markant anderledes end den, parret kendte hjemme på Island.

- På Island er der gang i den hele tiden. Måske står der i din kontrakt, at du skal arbejde fra 8-16 eller 9-17, men hun kom aldrig hjem fra 18:30, fordi hun ville arbejde mere og bevise sig overfor chefen.

- Så kom hun til kontoret i Aarhus, og hvor hun måske er i gang noget, hun gerne vil blive færdig med, inden hun skal hjem. Så lagde hun mærke til, at klokken 16, så rejste folk sig. Der var ikke noget med at gøre lidt mere, selvom man ikke blev betalt for det.

'Det skal nok gå'

Ólafur Kristjánsson beskriver her, hvad det er der kendetegner ham og hans landsmænd.

Både Halldórsson og Finnbogason har trænere, der kender Island godt. Naturligvis især Randers FC's islandske cheftræner Ólafur Kristjánsson.

- Vi er vant til at skulle klare os i et barsk miljø, hvis du kigger på klimaet, og en omskiftende virkelighed, som man har set på det sidste med økonomien. Den der attitude 'det skal nok gå', og så tager man hænderne op af lommen og går optimistisk til opgaven.

Bo Henriksen har også et indgående kendskab til Island og dens befolkning.

Også Horsens-manager Bo Henriksen kender Island særdeles godt, da han i to år har spillet på øen.

- Islændinge er generelt vant til at arbejde mere end os danskere. Vi er en lille smule forkælede, og det kan islændingene lære os at gøre bod på, så jeg er lykkelig, hver gang jeg får en islænding ind, for så ved jeg, hvad jeg får.

Du kan se hele ugens udgave af Fodbold med Horup herunder.

 

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi

20200204-233208-L-1920x899we

Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert

lystrup spejdergruppe

play Slut med online-møder: Nu glæder de sig til sammenhold og lugten af røg

Morten Østergaard

Exit overrasker ikke baglandet: - Krænkelsessager har sat et stort præg på Radikale Venstre

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

IMG_3125

play Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud på rockeradresser