Bo Henriksen: Nederlag er en katastrofe for AC Horsens

AC Horsens indkasserede lørdag et nederlag på 1-3 til Esbjerg i Superligaen. Mangel på mod gjorde udslaget

Foto: Claus Fisker

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Foto: Niels Husted - Scanpix

1 af 3

Lørdag mødte AC Horsens og Esbjerg hinanden for anden uge i træk i Superligaens nedrykningsgruppe 1.

Horsens havde alt at spille for i forsøget på at undgå playoffkampene til maj, mens Esbjerg allerede var isoleret i bunden uden mulighed for at undgå de selvsamme playoffkampe.

Derfor blev der op til kampen snakket om forskellen på de to holds motivation.

Læs også AC Horsens mistede ét point på under 10 minutter

Det var dog godt gammeldags mod, der i sidste ende sørgede for en 3-1-sejr til Esbjerg, mener Horsens-træner Bo Henriksen.

Det er jo skræmmende, at vi ikke vinder en kamp, hvor vi har alt at spille for, og Esbjerg på den anden side ikke har nogen nævneværdig motivation.

Bo Henriksen

- Man skal ikke være raketforsker for at se, at det var en katastrofe for os. Nu er vi jo kæmpefavoritter til at skulle spille de playoffkampe. Vi kan i hvert fald ikke selv afgøre noget nu.

- De her fodboldspillere er under et enormt pres, og det kunne vi se i den her kamp. Esbjerg kom simpelthen med mere mod, end vi gjorde, siger Bo Henriksen.

Det var specielt i første halvleg, at hjemmeholdet Horsens manglede de afgørende procenter.

Havde alt at spille for

- Vi havde ingen chance i første halvleg for at få den succesoplevelse, vi så inderligt mangler.

- Mit hold gjorde jo mange af de ting, vi havde snakket om, men vi manglede modet til at spille og have bolden på deres banehalvdel. 

- Indstillingen var rigtig fin, men det var modet, der manglede. Indstilling handler om at ville, mens mod handler om at turde, og det var det, vi manglede. Indstillingen fejlede bestemt ikke noget, siger han.

Midtbanespilleren Jeppe Mehl var efter kampen også på linje med sin træner i analysen af kampen.

- Det er jo skræmmende, at vi ikke vinder en kamp, hvor vi har alt at spille for, og Esbjerg på den anden side ikke har nogen nævneværdig motivation.

- Men Esbjerg spillede godt. Det må vi også bare tage hatten af for, siger Jeppe Mehl.

Esbjerg indtager med sejren fortsat sidstepladsen i nedrykningsgruppe 1 med 28 point, mens Horsens ligger næstsidst med 33 point.