Bo H. slår fast: Bruger ikke slutspillet som testkampe

AC Horsens når realistisk set næppe mere end en 5.-plads i slutspillet, men klubben har en forpligtelse over for de andre hold i resten af kampene

02:34

AC Horsens kommer ikke til at slække på indstillingen i slutspillet, selvom afstanden til top 4 er stor. Se Bo Henriksens forklaring i videoen her. Video: Henning Bagger - Scanpix

Stik mod alle forventninger indløste AC Horsens den sjette og sidste billet til årets mesterskabsspil i Superligaen. Nu venter ti kampe mod grundspillets fem bedste hold i Superligaen.

AC Horsens går ind i det med ét point op til AaB på femtepladsen, men herfra er der et stort spring på ni point op til de forsvarende mestre fra FC København. Det kan give anledning til at tro, at Bo Henriksen og hans spillere vil tage let på sæsonens resterende kampe. Men sådan forholder det sig ikke. 

Sådan her ser stillingen ud i mesterskabsspillet, inden det skydes i gang den 2. april.

- Vi spiller for at vinde. Så i sidste ende spiller jeg med det hold, jeg tror, der kan vinde.  

- Jeg kommer ikke til at bruge et mesterskabsslutspil som ti træningskampe. Det ville være fuldstændigt vanvittigt, lyder det fra Bo Henriksen i tirsdagens udgave af Fodbold med Horup.

Har en forpligtelse

Det bliver altså ikke ti kampe, hvor unge og uprøvede spillere får mere spilletid end ellers, og hvor kampen for tre point erstattes af taktiske forsøg, når hver runde kommer til at byde på kampe mod landets største hold.

- Der er da også noget stolthed i det. Forhåbentlig kommer vi til at spille nogle fede kampe. I den andensidste kamp skal vi spille hjemme mod Brøndby, hvor der forhåbentlig måske bliver fuldt hus, og hvor de kan vinde mesterskabet. Og vi skal til Midtjylland i den sidste.

- Så vi har jo en form for forpligtelse om at gå ud og gøre vores bedste, og det gør vi også. Og vi spiller med det hold, der er klart bedst på dagen

Forsvarsprofil vil have en 4.-plads

I et interview med bold.dk, sagde Horsens' midterforsvarer Delphin Tshiembe, at holdet efter pladsen i top 6 blev sikret, nu skal sigte endnu højere.

- I min verden kan vi lige så godt gå efter top fire. Nu er vi her alligevel, og vi skal ikke stille os tilfreds med top seks. Nu har vi sikret os overlevelse, og det er super fedt, men vi skal drømme stort, lød det fra Tshiembe.

Læs også Horsens-talent om kendt fætter: Snakker sammen hver dag

Den melding var Bo Henriksen godt tilfreds med.

- Det kan jeg da godt lide. Selvfølgelig skal vi da prøve, hvis det kan lade sig gøre. Jeg siger bare, at det måske ikke er det mest realistiske lige nu, men det var måske heller ikke realistisk før sæsonen, at vi blev nummer seks, siger manageren.

AC Horsens indleder mesterskabsspillet på hjemmebane, når FC Midtjylland kommer på besøg den 3. april. Ulvene er i øvrigt det eneste hold, der har formået at tage tre point med hjem fra CASA Arena i denne sæson.

58:01

Se hele ugens FMH lige her, hvor ulemperne ved Superliga-strukturen også blev heftigt debatteret. Udover Bo Henriksen var også Peter Sørensen og journalist Tommy Poulsen på besøg.

Luk video