AC Horsens henter kroatisk keeper i Chelsea

25-årige Matej Delac kommer til Horsens efter otte år i Chelsea. Han har skrevet kontrakt til 2020

Den kroatiske keeper Matej Delac præsenteres inden kampen. Alka Superliga AC Horsens mod FC Midtjylland Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Superligaklubben AC Horsens har fundet afløseren for målmand Jesse Joronen, der skifter til FC København til sommer.

Klubben har skrevet kontrakt med den kroatiske keeper Matej Delac, der siden 2010 har været på kontrakt hos Chelsea.

25-årige Delac har spillet på flere kroatiske ungdomslandshold. Han skifter til Horsens på en fri transfer og har underskrevet en aftale, der gælder til 2020. 

Læs også Horsens-direktør om top-6: En stor dag for hele klubben

Horsens har blandt andet set ham an, da han tidligere på året var på et træningsophold i klubben, hvor han også spillede en kamp på reserveholdet.

- Matej gjorde et super godt indtryk, da han var her, og der er ingen tvivl om, at han er en utrolig dygtig målmand med en god tilstedeværelse, siger Horsens' målmandstræner Peder Hansen til klubbens hjemmeside.

- Når man ser på hans målmandsmæssige kvaliteter, så er han blandt andet en god shot stopper og stærk i feltet, og hvis man ser på hans menneskelige kvaliteter, så passer han som person perfekt ind i vores klub, lyder det.

Førsteholdskamp for Chelsea

Matej Delac har aldrig opnået en førsteholdskamp for Chelsea, men har høstet kamptræning gennem et væld af lejeophold i forskellige klubber, senest hos Mouscron i Belgien.

- Jeg har haft nogle gode snakke med Peder Hansen og Bo Henriksen, og jeg ser frem til at arbejde sammen med dem. 

- Det her er en rigtig god mulighed for mig, og jeg glæder mig til at få spilletid og vise mig frem, siger Matej Delac.

Matej Delac har tidligere spillet ungdomslandskamspe for Kroation. På dette billede fra 2011 ses han i gul trøje til venstre i billedet. Foto: Aizar Raldes - Ritzau Scanpix