AC Horsens drømmer om at drille FCK i Parken

Med tre sejre i de første fire kampe er AC Horsens virkelig godt kørende, men holdets manager ser nu ikke det østjyske mandskab som favoritter mod FCK

Bo Henriksen tror på overraskelsen i Parken lørdag aften. Foto: Claus Fisker - Scanpix

AC Horsens har fået en langt bedre sæsonstart end ventet, men lørdag aften kl. 18.30 venter en af de rigtig svære kampe, når holdet møder FC København i Parken.

Manager Bo Henriksen fortæller til klubbens hjemmeside, at han har stor respekt for FCK, men at de ikke har fået så god en start som forventet, og det kan måske udnyttes.

- Der er vist ingen tvivl om, hvor favoritværdigheden ligger, men vi har selvtillid, og vi vil gøre alt for at drille FCK, siger Bo Henriksen.

Horsens har traditionelt et rigtig dårligt tag på FCK, som Den Gule Fare har tabt til i de seneste fire indbrydes opgør. 

Men i denne sæson er AC Horsens så kommet flyvende fra start med ni point i fire kampe, og det er blandt andet blevet til premieresejr i Aarhus, storsejr over Lyngby og i forrige kamp vandt man over Silkeborg. 

- Men vi har kæmpe respekt for de regerende mestre, der måske ikke har fået den sæsonstart, de havde håbet på, men det er jo stadig et klassemandskab med kvalitet på alle positioner, og de bliver kun bedre og bedre, som sæsonen skrider frem, siger Bo Henriksen.

Læs også Horsens topper Superligaen efter sejr over Silkeborg

FCK derimod har i modsætning til tidligere sæsonstarter kun fået fem point i de første fire kampe. Senest tabte de københavnske mestre i et dramatisk "New Firm" 1-0 til Brøndby IF. 

Derfor er de regerende mestre da også kun placeret som nummer 10 i Superligaen, imens Horsens er helt oppe som nummer 3. 

Til opgøret kan Bo Henriksen stort set vælge frit på alle hylder med spillere. 

Truppen mod FCK

1. Jesse Joronen
4. Ayo Simon Okosun
6. Daisuke Sato
8. Bjarke Jacobsen
9. Kjartan Henry Finnbogason
12. Joseph Mensah
13. Thomas Kortegaard
14. Mads Døhr Thychosen
15. Bubacarr Sanneh
16. Delphin Tshiembe
18. Jeppe Mehl
19. Tobias Arndal
20. Mikkel Mena Qvist
25. Martin Holm
26. Kristoffer Larsen
27. Jonas Thorsen
28. Thomas Rohde
30. Marcus Bobjerg
33. Alexander Ludwig