Zimbabwe angriber forfatter

Regimet i Zimbabwe angriber Danmark og den zimbabweanske forfatter Tendai Frank Tagarira, der i sidste uge kom til Århus.

Tendai Tagarira er denførste forfulgte skribent, der har fået ophold i Danmark efter den såkaldte friby-ordning.

I sin lørdagsklumme i det statskontrollerede zimbabweanske dagblad The Herald kommer Nathaniel Manheru ifølge Jyllands-Posten under overskriften "Hillary Clinton: Når fjenden ikke fortjener sandheden" med en stribe voldsomme angreb på USA og Europa med påstande om, at Vesten ønsker Ian Smiths (tidl. premierminister i Rhodesia, red.) koloniale styre genindført.

Nathaniel Manheru bemærker, at den 26-årige Tendai Tagarira er ukendt som forfatter i sit hjemland. Og læserne i Zimbabwe får det klare indtryk, at den danske stat nu betaler Tagarira for at tilsvine Mugabes diktatur i Zimbabwe.

Den zimbabweanske kommentator slutter sit angreb på Tendai Tagarira med følgende:»Frank, jeg har et godt råd til dig: Æd, æd, æd deres penge, til dine kinder begynder at ryste. Og når du er mæt, så læg en ordentlig lort (»drop stout stool«) på latterlige Danmarks fontanelle (babyers bløde plet på hovedet, red.) og løb væk fra deres lille land. Det er under alle omstændigheder koldt og ubeboeligt. De er fortidens barbarer!«

Forfatteren bag pseudonymet Nathaniel Manheru anses af eksil-zimbabweanere for at være Robert Mugabes talsmand, George Charamba, der er nøglepersonen i Zimbabwes regimes propagandaapparat.Tendai Tagarira ved ikke, om han skal le eller græde over angrebene, der kommer direkte fra regimets top.

- Mit umiddelbare spørgsmål er: Hvorfor går Mugabes cheftalsmand til disse yderligheder i forsøget på et karaktermord på mig, hvis det ikke var fordi, at mine bøger anses for en trussel af Mugabes regime, siger Tendai Tagarira til Jyllands-Posten.