Yderligtgående muslimsk parti deler løbesedler ud i Gellerup

Flere beboere i Gellerupparken i Aarhus har i weekenden fået materiale fra foreningen Hizb ut-Tahrir i deres postkasse

Den radikale islamistiske forening Hizb ut-Tahrir er tilsyneladende på færde i den aarhusianske ghetto Gellerupparken. Her har flere beboere i weekenden fået en løbeseddel i deres postkasse med foreningens klare holdninger til den nyligt fremførte ghettoplan.

Flere beboere, der ikke ønsker at stille sig frem, bekræfter over for TV2 ØSTJYLLAND, at de har fået sedlen.

Det var dette brev, der i weekenden lå i flere postkasser i Gellerup.
Det var dette brev, der i weekenden lå i flere postkasser i Gellerup. Foto: Privat

Hizb ut-Tahrir mener, at regeringens ghettoplan giver de danske frihedsværdier dødsstødet.

- Endnu en gang har Christiansborgs visionsløse og vaklende politikere kastet håndklædet i ringen. Ghettoplanen viser, at det danske samfund lige nu er i frit fald mod apartheid-fascismens afgrund. En synkende skude med en samfundskultur præget af opløsning og kulturel bankerot, skriver foreningen blandt andet.

Foreningen mener, at ghettoplanen indeholder en lang række tiltag, der er blottet for enhver form for ligeværd, retssikkerhed og tolerance. Og Hizb ut-Tahrir har også gode råd til muslimer i forhold til, hvordan man mener, at de skal reagere på ghettoplanen.

- Trods konstant dæmonisering, pres, hetz og problematisering af muslimernes tilstedeværelse i landet må vi derfor ihukomme Allahs ord: Tab ikke modet og vær ikke bedrøvede. I vil få overtaget, hvis I er troende, lyder det.

Under skærpet opsyn

Hizb ut-Tahrir er overbevist om, at planen ikke vil have nogen gavnlig effekt for de danske ghettoer. Og de muslimske beboere bør ikke bøje sig for de nye regler og lade sig kue af dem, mener foreningen.

- Det er ikke tiden til at bøje sig eller lade sig intimidere. Ej heller er det tiden til at gå på kompromis med de islamiske værdier og idealer. Nej, tiden er kommet, hvor vi som muslimer, mere end nogensinde, skal møde politikernes nederlagserklæring med oprejst pande og rank ryg, står der i brevet.

Brevet kan læses i sin fulde ordlyd herunder. Artiklen fortsætter under brevet. 

 
 

Den islamistiske forening er tilhænger af sharia-lovgivningen og betegnes som sunnimuslimsk. Den er aktiv i flere end 40 muslimske lande.

Partiet har siden 2008 været under skærpet opsyn i Danmark. Tilbage i 2015 blev det diskuteret, hvor vidt man skulle forbyde partiet i Danmark, men det var ikke muligt.

Vil trække samfundet i mørk retning

Hizb ut-Tahrirs seneste aktion i Gellerupparken viser ifølge flere lokalpolitikere, at der i den grad er behov for ghettoplanen og en indsats i området.

quote Der er mørke kræfter, som gerne vil trække vores samfund i en modsat mørk retning, som vi skal bekæmpe. Det er det her et bevis på.

Bünyamin Simsek (V)

- For mig understøtter det her, at der er behov for handling. Det bekræfter for mig, at det, vi har i gang i Aarhus, er det rigtige. Der er mørke kræfter, som gerne vil trække vores samfund i en modsat mørk retning, som vi skal bekæmpe. Det er det her et bevis på, siger Bünyamin Simsek (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

- Hizb ut-Tahrir bidrager ikke til at skabe et bedre Gellerup, så det er trist. Det er nogle mennesker med et formørket menneske- og demokratisyn. Det er ærgerligt, at de nu er i Gellerup, supplerer Thomas Medom (SF).

Ikke overraskende er Dansk Folkepartis Jette Skive heller ikke umiddelbart venligt stemt over for foreningens uddeling af løbesedler i bydelen.

- Sidst vi havde løbesedler i Danmark, var i 1940’erne, og den tid er vi forbi. Vi kan ikke bruge Hizb ut-Tahrir til noget som helst, andet end et bevis på at det er godt, vi er gået i gang med det her, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Ved ikke, om jeg skal grine eller græde

Også landets justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har kommenteret på sagen på Facebook.

- Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde, skriver han på mediet.

quote Hvis idealet er sharia. Så siger jeg nej tak.

Søren Pape Poulsen, justitsminister 

- De fremturer endda med budskabet om, at "tiden ikke er til at gå på kompromis med de islamiske værdier og idealer". Hvis idealet er sharia. Så siger jeg nej tak, lyder det videre fra ministeren. 

Han slår slutteligt fast, at historien om Hizb ut-Yahrir i Gellerup ifølge ham en gang for alle må overbevise de sidste tvivlere om, at der i høj grad er behov for at sætte hårdt ind over for parallelsamfund i Danmark.

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Hizb ut-Yahrir til, om foreningen ønsker at etablere sig i Gellerup.

Her kan du se interview med lokalpolitikere i Aarhus om sagen.