Yassine er ny ungeborgmester i Aarhus

15-årige Yassine Lamrani Alaoui er torsdag blevet valgt til ny ungeborgmester i Aarhus

Ester Ansbjerg, Yassine Lamrani Alaoui og Rasmus Højer.

Torsdag eftermiddag var det nyvalgte børn- og ungebyråd samlet i byrådssalen på rådhuset i Aarhus for første gang.

Her skulle de 31 nye medlemmer vælge en ny ungeborgmester, og her sikrede 15-årige Yassine Lamrani Alaoui fra Skovvangsskolen flest stemmer.

- Det betyder meget for mig, og det er et fremskridt for mig. Jeg kender mange unge i Aarhus, og jeg er glad for at kunne være et talerør for dem, siger Yassine Lamrani Alaoui til tv2oj.dk.

Udover en ny borgmester valgte de unge også to nye viceborgmestre, og her faldt valget på Rasmus Højer fra Gammelgårdsskolen og Ester Ansbjerg fra Vorrevangsskolen.

Fokus på udsatte og sårbare unge

På mødet besluttede det nye børn- og ungebyråd også, at det første emne, som det vil rette fokus på, skal være udsatte og sårbare unge.

Ungebyrådet i Silkeborg er på plads

- Vi skal være med til at gøre Aarhus til et bedre sted at være for de unge. Vi skal lære af hinanden - også på tværs af byrådssalen - for vi er forskellige, siger Yassine Lamrani Alaoui.

Han har mange drømme for fremtiden, men én af dem handler om et liv i politik.

- Jeg ved en del om politik. Jeg har mange drømme, men én af dem er at blive politiker, da jeg interesserer mig meget for politik. Vi er i et demokratisk land, og det vil jeg gerne være med til, siger Yassine Lamrani Alaoui.

De 31 nyvalgte i ungebyrådet i Aarhus skal i de kommende uger mødes i grupper, og om cirka en måned mødes de alle igen i byrådssalen.