Yahya Hassan: Min familie er forsøgt brændt

Digteren mener, at nogen har sat ild til familiens lejlighed i det vestlige Aarhus

00:45

Foto: Google Maps

1 af 3

Den kontroversielle digtet og debattør Yahya Hassen hævder, at gerningsmænd natten til fredag forsøgte at brænde hans familie inde.

Østjyllands Politi bekræfter, at de efterforsker en brand i Aarhus-bydelen Hasle i blokkene på Fjældevænget.

- Men jeg vil ikke kommentere på koblingen mellem branden og Yahya Hassans familie. Jeg kan sige, at vi efterforsker branden som mulig påsat, og lige nu er vi i gang med at undersøge for spor på stedet, siger politiinspektør og chef for efterforskningen hos Østjyllands Politi, Jesper Bøjgaard Madsen, til tv2oj.dk.

Anmeldelsen om branden kom i nat kl. 2.10, og der er angiveligt omstændigheder, der altså gør, at den nu efterforskes som påsat.

Politiet følger digters Facebook tæt

- En brand i en opgang har vi erfaringer med kan være påsat, og det er der også noget, som tyder på i det her tilfælde. Det skal vores efterforskning klarlægge nærmere, forklarer Jesper Bøjgaard Madsen.

Han fortæller videre, at grundet mistanken om, at branden er påsat, sættes der en række undersøgelser i gang, og specielle teknikere arbejder på brandstedet.

Yahya Hassan selv har lagt en video op på Facebook, hvor han filmer i opgangen og ved indgangen til familiens lejlighed. Her kan man ane røg- og sodskader.

Du kan se interview med Jesper Bøjgaard Madsen øverst på siden. Videoen fra digterens side kan du se i Facebook-opslaget herunder: