Yahya Hassan: Jeg bliver forfulgt af Østjyllands Politi

Digteren afviser påstanden om, at han har kørt i narkopåvirket tilstand

02:51

1 af 2

Tirsdag aften blev aarhusianske Yahya Hassen smidt ud af sit parti, Nationalpartiet. Herfra lyder det, at digterens opførsel ikke er forenelig med partiet. Så sent som i dag blev han tilbageholdt af Østjyllands Politi for mistanke om kørsel i narkopåvirket tilstand.

- Det er ren frihedsberøvelse, tortur og chikane. Jeg har fire politiklagesager kørende mod Østjyllands Politi - der er aldrig problemer med andre politikredse. Jeg bliver forfulgt af en bestemt enhed i Aarhus, siger Yahya Hassan til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nationalpartiet smider Yahya Hassan ud

I forhold til ekskluderingen af Nationalpartiet i kølvandet på tirsdagens episode, ser nu eks-politikeren det ikke helt sådan.

- Jeg har gjort det klart for formanden og resten af partiet, at jeg er en fyr, der er nødt til at slås på gaden, fordi jeg har frasagt mig livvagterne. Folk vil overfalde og torturere mig, men politiet bruger ikke ressourcer på de folk, men fredelige digtere som mig. Jeg slår kun folk ned, hvis de slår mig, forklarer Yahya Hassen.

Drop heksejagten mod mig

Derfor er han nu ikke længere med i Nationalpartiet for ikke at modarbejde partiet med sine handlinger, men han støtter stadig partiet.

- Det her er ikke et endegyldigt farvel til politik - jeg kan ikke lade være med at have en mening, slår han fast.

Avis: Yahya Hassan anholdt efter biljagt

Og slutteligt slår han også fast over for Østjyllands Politi, at de skal droppe deres heksejagt mod ham.

- De kommer til at fortryde heksejagten både på et sagligt plan og på gadeplan, lyder advarslen fra Yahya Hassen.

TV 2 | ØSTJYLLAND følger op på sagen.

Du kan se hele interviewet med den kontroversielle digter øverst på siden.