Yahya: En tøsemandsdom

Den 19-årige digter angriber Retten i Aarhus verbalt efter at være blevet dømt for vold

Arkivfoto.

Digteren Yahya Hassan er stærkt fortørnet over, at han mandag eftermiddag blev kendt skyldig i vold ved Retten i Aarhus.

- Det er en tøsemandsdom. Hvis jeg har begået vold, skal jeg da ind og brumme, ellers skal jeg findes uskyldig, lyder det fra Yahya Hassan med henvisning til, at hans dom var betinget.

Den 19-årige digter mener, at han handlede i nødværge, da han i februar sidste år stødte sammen med en bekendt ude foran grillbaren Ali Baba i Aarhus, men retten kendte ham skyldig i at have ramt sin modstander.

Hassan var i forvejen idømt fire måneders betinget fængsel for berigelseskriminalitet i en sag fra landsretten, og da der ifølge Retten i Aarhus var tale om vold af meget mild karakter, fandt man ikke grund til at øge straffen.

Se: Yahya Hassan dømt for vold

Men det er ikke godt nok for Yahya Hassan, der efter få sekunders samtale med sin advokat ankede dommen til landsretten.

- Jeg har altid kæmpet på modstanderens præmisser, om det er mod MF'ere, DF'ere, HA'ere, islamister, kommunister eller gemene galninge.

- Hvis i vil diskutere, så vil jeg diskutere. Hvis i vil være saglige, vil jeg være saglig. Vil i være barnlige, vil jeg være barnlig. Hvis i agter at skade mig, så agter jeg at forsvare mig. Jeg anker til frifindelse, siger Yahya Hassen, der finder Retten i Aarhus inkompetent:

- Som det har været tilfældet i dag, kan byretten være fyldt med landsbytosser. Vi har at gøre med en dommer, der ikke engang kender paragrafferne. Så der er ikke draget nogen konklusioner endnu, lyder det fra Hassan.