Wieghorst: Vi er blevet bedre

AGF-træner Morten Wieghorst vidste, at det ville blive nødvendigt med et godt forår for at sikre oprykningen

AGF's oprykning til Alka Superligaen blev en realitet mandag, og ifølge AGF-træner Morten Wieghorst tjener det først og fremmest spillerne til ære.

Efter et svingende efterår i 1. division har det været udslagsgivende, at AGF i de seneste 17 kampe kun har tabt en enkelt gang.

- Det er først og fremmest den stime på 17 kampe med mange sejre og kun et nederlag, vi har sat sammen. Det har været udslagsgivende, og det var også nødvendigt med det efterår, vi havde.

- Vi er også blevet bedre som hold, men den lange stime som ubesejret har lagt grunden for oprykningen, siger Wieghorst til klubbens hjemmeside.

Se: AGF-spiler båret på banen

Han takker alle spillerne, der har sørget for oprykningen til landets bedste fodboldrække.

- Også et stort tillykke til fansene, der har bakket os flot op gennem hele sæsonen - og tillykke skal der også lyde til trænerstaben, og alle dem, der på ene eller anden måde har været en del af oprykningen.

- Det er rigtig godt gået at rykke op i første forsøg. Det står ikke skrevet nogen steder, at det bare sker, og presset på spillerne har været stort, men de har alligevel formået at holde hovedet koldt og to runder før tid sikret oprykningen. Det er flot, siger Wieghorst.

Se: SIF henter Marcus Solberg

Sommerpausen skal bruges til at forstærke og trimme AGF-truppen, og allerede tirsdag meddelte angriberen Marcus Solberg, at han har valgt at søge nye udfordringer, når kontrakten udløber efter sæsonen.

20-årige Marcus Solberg står noteret for 14 kampe i AGF-trøjen siden 2009, og i indeværende sæson er det kun blevet til en enkelt optræden på førsteholdet.

- Der har ikke været så meget spilletid i foråret, og hvis jeg fortsat skal udvikle mig og tage skridt i den rigtige retning har jeg brug for at blive en fast del af et hold, siger Solberg.