Weekendavis til aarhusianere

Ny avis vil servere kulturoverblik og portrætter

01:39

Foto: Colourbox

1 af 2

Fra den 29. januar i år vil 154.000 husstande i Aarhus-området få en helt ny avis ind ad brevsprækken.

Det er Politikens Lokalaviser, som har besluttet sig for at lancere det, de kalder 'Danmarks største weekendavis'.

Avisen skal være et tilbud til borgerne i blandt andet Aarhus, Hornslet, Hinnerup og Odder, som har til formål at give et indblik i for eksempel weekendens kulturelle og sportslige arrangementer.

- Vi kan se, at det er en niche. Det finder man ikke samlet nogle andre steder, siger Claus Krogh, som er ansvarshavende chefredaktør hos Politikens Lokalaviser, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Allerede i 2014 udgav Politikens Lokalaviser otte gange en weekendavis i Aarhus for at teste, om det havde potentiale - både hvad angår interesse og økonomi.

- Det viste sig at være en god idé, fortæller Claus Krogh.

Efterfølgende er tiden gået med at finde formen. Det vigtigste i forhold til avisens redaktionelle indhold er ifølge Claus Krogh, at det skal handle om Aarhus og aarhusianerne.

- Det skal handle om helt almindelige aarhusianere. Der er så meget om de kendte. Her kunne historien for eksempel være om en kvindelig bankdirektør, som uden held har forsøgt at få børn, men først den dag, hun sagde sit job op, lykkedes det. Det skal være personlige, 'tæt på'-historier, siger han.

Efter planen skal weekendavisen udkomme 46 gange om i året og dække en række byer i Aarhus, Syddjurs, Odder og Favrskov Kommuner.

Politikens Lokalaviser i dag en række midtuge-aviser som Lokalavisen Skanderborg og Lokalavisen Aarhus.

Du kan høre mere om den nye, lokale weekendavis i videoen øverst på siden, som Politikens Lokalaviser har produceret.