Wammen tror på stærkt comeback

Hør Nicolai Wammens reaktion efter, at valgnederlaget lå fast

02:10

1 af 2

- Det er bevægende aften, lød det fra den nu tidligere forsvarsminister i Danmark, Nicolai Wammen (S), efter, at der sent i går aftes tegnede sig et nederlag til rød blok.

Det var særligt SF og Radikale Venstre, som blev straffet af vælgerne, mens Socialdemokraterne selv formåede at holde stand og få yderligere tre mandater på landsplan.

I Østjyllands Storkreds beholder Socialdemokraterne sin nuværende position med tre mandater.

Se også: Rødt flertal i Østjylland

Fremgang eller ej - et flertal til blå blok med 90 mandater betyder, at Socialdemokraterne ikke længere har regeringsmagten, og det vækker skuffelse hos den aarhusianske politiker:

- Jeg er ked af, at vi mister regeringsmagten. Jeg tror, det ville være bedre for Danmark, hvis vi havde fået lov til at fortsætte vores arbejde, sagde Nicolai Wammen til TV 2 | ØSTJYLLANDs udsendte reporter på Christiansborg.

Nicolai Wammen er, udover at være tidligere borgmester i Aarhus, nu også forhenværende forsvarsminister.

Se også: Brosbøl: Jeg er bekymret

Det betyder, at han nu skal rydde sit kontor i Forsvarsministeriet og sige farvel til sin ministerbil. Det med bilen og kontoret begræder han dog ikke, fortæller han.

Han håber nu på, at Socialdemokraterne og resten af rød blok formår at rejse sig igen:

- Det (nederlaget, red.) er jeg ærgerlig over, men vi kommer stærkt tilbage, siger Nicolai Wammen.

Nicolai Wammen fik ved folketingsvalget i 2011 32.119 personlige stemmer, hvilket var det højeste i Østjylland. Et resultat, han ikke forventer at opnå igen i år.

Du kan se hele interviewet med Nicolai Wammen, som er optaget inden Helle Thorning Schmidt trak sig som partiformand, i videoen øverst i artiklen.