Wammen: Løkke har svigtet opgaven

Østjysk S-ordfører langer ud efter statsministeren efter Eva Kjer Hansens exit

03:08

1 af 2

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) burde have afskediget miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samme øjeblik, der var et flertal imod hende i folketingssalen.

Sådan siger politisk ordfører for Socialdemokraterne Nicolai Wammen, der er valgt i Østjyllands Storkreds.

Efter hård kritik fra De Konservative meddelte Eva Kjer Hansen lørdag formiddag, at hun trækker sig som minister. Dermed tog hun officielt selv beslutningen om at stoppe, efter at Lars Løkke Rasmussen i de seneste dage har beskyttet hende.

Ifølge Nicolai Wammen burde statsministeren dog have afskediget Eva Kjer Hansen tidligere på ugen.

- Eva Kjer Hansens afgang efterlader Lars Løkke Rasmussen som en historisk svag statsminister. Han har stor uenighed i blå blok, og han har ikke været i stand til at træffe en beslutning om, at ministeren skal gå, selv om han i flere dage har vidst, at der har været et flertal i Folketinget, som mener, at det burde have været konsekvensen.

Lokal V-formand: Jeg er ked af Eva Kjers beslutning

Ifølge Nicolai Wammen ville Socialdemokraterne have været klar til valg, hvis Lars Løkke Rasmussen havde besluttet sig for, at danskerne skulle i stemmeboksen.

- Vi er klar til et valg, hvornår det end må komme. Men det er også vigtigt at sige, at uanset hvem, der er i regering, så skal landet ledes. Derfor er det uholdbart, at der er så store interne uenigheder i blå blok, og at statsministeren ikke udviser lederskab.

- Eva Kjers afgang er det seneste eksempel: At det var hende, der var nødt til at tage konsekvensen i stedet for, at det var statsministeren selv, der som chef stod på mål for sin regering, siger Nicolai Wammen.

Længere tids modvind

Eva Kjer Hansens afgang som miljø- og fødevareminister kommer efter længere tids modvind for ministeren, der i slutningen af sidste år sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative blev enig om en landbrugspakke.

I februar kom det så i første omgang frem, at Eva Kjer Hansen havde samarbejdet særdeles tæt med interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug. Tirsdag i denne uge meldte De Konservative ud, at partiet ikke har tillid til ministeren.