Wammen: Kampen stadig aktuel

Det er vigtigt at fejre befrielsen - også efter 70 år, siger forsvarsministeren i sin 4. maj-tale på Skæring Hede

09:31

1 af 2

Kampen for demokrati og frihed er stadig aktuel. Af samme årsag er det vigtigt, at vi fejrer befrielsen den 4. maj 1945 - også selv om det er 70 år siden.

Sådan lød budskabet fra forsvarsminister Nicolai Wammen (S), da han mandag aften holdt tale i forbindelse med en stort anlagt mindehøjtidelighed på Skæring Hede nord for Aarhus.

I forbindelse med mindehøjtideligheden holdt forsvarsministeren en tale og lagde en krans til ære for de fem østjyske frihedskæmpere, der under krigen blev henrettet af tyskerne på Skæring Hede.

Se: Et specielt sted for Wammen

Præcis ligesom dengang er kampen mod tyranni, ondskab og undertrykkelse også vigtig i 2015, understregede Nicolai Wammen i sin tale.

- Frihed er ikke gratis. Den skal beskyttes og forsvares. Den må aldrig tages for givet.

Ifølge Nicolai Wammen er det vigtigt, at danskerne i fællesskab kæmper for de værdier, vi tror på.

Se: Freden blev fejret i Østjylland

- Også i dag findes der folk i verden, der hader demokrati og humanisme, og som mener, at de har retten til at slå andre folk ihjel blot fordi, de tror på frihed eller tilhører en bestemt religion.

- Derfor er kampen for vores værdier og mod vanvittige kræfter stadig aktuel. Derfor er det så vigtigt, at vi her i Danmark står sammen om et stærkt demokratisk fællesskab. At vi står sammen om Danmark.

Se hele Nicolai Wammens tale i videoen øverst i artiklen.