Wammen: En ønskepost

Tidligere borgmester glæder sig til nyt job

Det er lidt af et drømmejob, Nicolai Wammen (S) har fået, efter at han er blevet udpeget som ny forsvarsminister.

- For mig er det en ønskepost at få lov at blive forsvarsminister. Det er et stort ansvar, og jeg går ydmygt, men også glad til den opgave. Der ligger en masse store udfordringer, men det er det, der ligger i at være i politik, siger den tidligere Aarhus-borgmester til TV 2 News.

Han overtager forsvarsministerposten fra Nick Hækkerup (S), der skal være ny handels- og europaminister. Det er af flere blevet udlagt som en degradering for Nick Hækkerup, der også selv har sagt, at han er "ked af" at blive rykket ud af Forsvarsministeriet.

Nicolai Wammen vil dog ikke vurdere, om der er tale om en degradering af Nick Hækkerup.

- Jeg vil sige, at Nick Hækkerup overtager et utroligt spændende arbejdsområde. Europa, handel og investering har stor betydning for Danmark. Nick Hækkerup har været dygtig som forsvarsminister, og han vil også være en dygtig minister på sit nye område. Jeg vil give ham alle de gode staldtips til, hvordan man klarer sig i EU, og jeg håber også, at han vil give mig tips til, hvordan man er en god forsvarsminister, siger Nicolai Wammen.

Se: Wammen skifter ministerpost

- Forsvarsministeriet og Forsvaret er en meget, meget vigtig del af det danske samfund, og der er lavet et forsvarsforlig, det har Nick Hækkerup lavet på dygtig vis, men det er også klart, at man skal igennem nogle vanskelige beslutninger omkring besparelser inden for Forsvaret, siger han.

Nicolai Wammen understreger, at Danmarks "meget aktive udenrigs- og forsvarspolitik" bliver fastholdt.

- Vi har en lang tradition i Danmark for, at vores dygtige soldater udfører et arbejde, vi kan være stolte af, og den linje vil jeg selvfølgelig gerne fortsætte, siger han.