Vrede fulderikker overfaldt dørmænd i Aarhus

En afvisning fra en dørmand passede overhovedet ikke to berusede mænd - den ene kvitterede angiveligt med et knytnæveslag

Bodegaen ved Åen i Aarhus. Foto: Google Street View

Da en dørmand ved Bodegaen ved åen i Aarhus i nat ved halv tre-tiden nægtede to mænd adgang, faldt det i så dårlig jord, at den ene, ifølge dørmanden, knyttede næven og tildelte ham et slag i tindingen. 

Læs også Anholdt for røveri: Truede med legetøjspistol

Dørmanden havde afvist de to mænd, da han vurderede, at de var for fulde til at kunne bidrage positivt til  atmosfæren på bodegaen.

Han havde derfor bedt dem finde et andet sted, at fortsætte nattens bytur.

Men det mente de to mænd altså var en forkert vurdering, hvilket den ene - en 27-årig mand - gav udtryk for med næverne. 

Ville ikke blande sig udenom

Da en anden dørmand kom til, for at hjælpe sin kollega med at tilbageholde den 27-årige til politiet kom frem, blandede den 20-årige kammerat sig også i miséren. 

Læs også Risiko for rockerkrig: Politiet forlænger lukning af klubhuse

Trods dørmændenes forenede opfordring til manden om at blande sig udenom, skubbede og rev han alligevel, ifølge dørmanden, i hans jakke, hvilket resulterede i at de besluttede at tilbageholde begge mænd.

Er gæsterne til gene for andre, så vil restaurationen også stå til ansvar og risikere en sigtelse. 

Jeanette Løv Rasmussen, kommunikationsmedarbejder, Østjyllands Politi

Da politiet kom til stedet, blev de to mænd anholdt for henholdsvis vold og forstyrrelse af den offentlige orden.

Ifølge kommunikationsmedarbejder Jeanette Løv Rasmussen ved Østjyllands Politi er dørmændene i deres gode ret til at afvise folk, som de vurderer er for fulde.

Faktisk er det restaurationens ansvar, at sørge for at gæsterne ikke er til gene  for andre og restaurationen kan dermed også risikere sigtelse, hvis de ikke formår, at varetage dette ansvar.