Vred handicapformand: - Byrådet tager ikke deres ansvar alvorligt

Formanden for Landsforeningen LEV i Aarhus langer ud efter byrådet i Aarhus. Hun er frustreret over, at partierne ikke kunne blive enige om en aftale om ekstra penge til voksenhandicap-området.

Anne Kjeld Pedersen, der er formand for landsforeningen LEV i Aarhus, er dybt frustreret over, at forligspartierne bag budgetforhandlingerne 2021 i Aarhus Kommune ikke kunne komme til enighed om et akutbeløb, der skulle hjælpe socialområdet.

- De skulle skamme sig. Jeg er oprørt og ked af det. Jeg er fortvivlet over, at de stakkels mennesker sidder i saksen, siger Anne Kjeld Pedersen, der er formand for LEV i Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND.

LEV er en national interesseorganisation for danskere med udviklingshandicap og deres pårørende.

Forhandlingerne kom efter flere historier om kritisable forhold på blandt andet Hus 5 i Bofællesskabet Elev, hvor der bor flere svært handicappede voksne.

Kritikken mundede ud i, at Socialtilsyn Midt truede med en lukning af Borgercenter Nord, der står for blandt andet Bofællesskabet Elev.

quote De havde jo nærmest givet et løfte. Jeg kender flere, der havde tørret sveden af panden og virkelig håbet på, at de kunne gå en lysere fremtid i møde. Det kan vi jo så konstatere, det kan de ikke.

Anne Kjeld Pedersen, formand for LEV i Aarhus

- Politikerne ved det jo godt. Det er ikke noget, de bare lige har fået at vide. Jeg har fortalt dem det i flere år. Det er uansvarligt.

- Byrådet tager ikke deres ansvar alvorligt. Det er jo deres ansvar, at mennesker lever så dårligt, som de gør, siger Anne Kjeld Pedersen.

Forud for torsdagens møde i budgetforligskredsen var flere partier ellers positivt stemt om et akutløft til voksenhandicap-området. Blandt andre havde SF foreslået, at der blev afsat 20-25 millioner kroner til at sikre ordnede forhold.

- De havde jo nærmest givet et løfte. Jeg kender flere, der havde tørret sveden af panden og virkelig håbet på, at de kunne gå en lysere fremtid i møde. Det kan vi jo så konstatere, det kan de ikke, siger hun.

Men som følge af dagens mislykkede forhandlinger er opgaven med at sikre ordnede forhold på voksenhandicapområdet blevet udskudt til efterårets budgetforhandlinger. Et eventuelt løft vil i så fald først blive aktuelt fra 2022.

- Jeg er meget vred og fortvivlet, men vi må forsætte med at fortælle byrådet, at folk lige nu lever under et minimum, af hvad man kan forvente, siger Anne Kjeld Pedersen.


Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste