Voldtog kvinde nær losseplads ved Viby: Nu får han otte års fængsel

Omkring juleaften 2016 blev en kvinde voldtaget på en parkeringsplads i Viby. Hun var den tredje i rækken af voldtægtsofre for en 34-årig ukrainsk mand

Manden, der fredag blev dømt ved Byretten i Aarhus, står bag tre voldtægter. Den ene fandt sted ved genbrugsstationen Eskelund i Viby. Foto: Google Maps

Retten i Aarhus kendte fredag den 34-årige ukrainer skyldig i tre voldtægter og 30 yderligere forhold. Dommen lyder på otte års fængsel og udvisning for bestandig.

- Det er en meget grov sag, lyder det fra senioranklager ved Østjyllands Politi Birgitte Ernst.

Læs også Issehoveds store comeback: Færge måtte vende om efter 10 minutter

- Der ligger et stort efterforskningsarbejde bag, og nu er tiltalte så blevet kendt skyldig i langt de fleste forhold. Også den grove kriminalitet, hvor tre kvinder er blevet voldtaget og truet til ikke at kontakte politiet, siger hun.

Voldtaget i en bil

Voldtægten i Aarhus skete omkring juleaften i 2016 i Viby. Her voldtog den 34-årige ukrainske mand kvinden i en bil på en parkeringsplads nær en losseplads. 

Den voldsomme handling var den tredje i rækken af voldtægter, som den ukrainske mand gjorde sig skyldig i, i løbet af 2016. 

Det er en meget grov sag.

Birgitte Ernst, senioranklager, Østjyllands Politi

Den første fandt sted i marts eller april i Ikast, hvor han slog kvinden i hovedet med flad hånd for at pacificere hende, så han kunne gennemføre voldtægten.

Tog kvælertag

Da manden havde begået den første voldtægt, slog han til igen kort efter - den 16. maj 2016. Denne gang på et hotel i København, hvor han var endnu mere voldelig. 

Han trak kvinden med ind på sit hotelværelse, hvor han flere gange slog hende i hovedet og på kroppen med knytnæve.

Læs også Norddjurs på røven: Ingen vikar og vandskade i klasselokalet

Så trak han kvinden ud på badeværelset, hvor han skubbede hende ned i et badekar, tog kvælertag og spulede hende i ansigtet med bruseren, så hun ikke kunne trække vejret.Herefter slæbte han kvinden ind på sengen, hvor han voldtog hende.

Markant straf

Manden truede efter voldtægterne kvinderne mod at gå til politiet. Netop derfor er senioranklager ved Østjyllands Politi Birgitte Ernst godt tilfreds med dommen.

- Dommen i dag afspejler sagens grovhed, hvor der er begået tre fuldbyrdede voldtægter og foretaget adskillige vidnetrusler. Så jeg er tilfreds med, at det udløste en markant straf, siger hun.

Udover voldtægterne blev manden dømt for yderligere 30 forhold som indebærer vidnetrusler, vold, afpresning og tyverier. 

Ukraineren nægter sig skyldig i alle forhold og har anket dommen.