Voksen datter i Libanon: Vi har det godt

22-årige Shaymaa El Souki er en af de tre børn, der er blevet sendt til Libanon af forældrene. Hun ønsker ikke besøg af myndighederne.

Lige nu opholder de tre børn sig i Beirut i Libanon. Børnene blev for en måned siden sendt til Libanon, fordi forældrene frygtede tvangsfjernelse af den yngste dreng på 10 år.

Børnene har endnu en søster på ni år. Hun er tidligere blevet tvangsfjernet, og i sidste uge forsøgte moderen at kidnappe den yngste pige på ni år fra Kong Chr. d. IX?s Børnehjem i Århus. Hun blev dog stoppet og anholdt i Tyskland, og den ni-årige pige er tilbage i Danmark.

Nu vil Århus Kommune forsøge at skabe kontakt til børnene i Libanon for at overtale dem til at komme hjem. Men det ønsker de ifølge den 22-årige storesøster ikke.

- Vi har det godt, og mine to yngre søskende får specialundervisning i arabisk og engelsk, fortæller Shaymaa El Souki til TV 2 | ØSTJYLLAND i et telefoninterview.

- Hvis kommunen sender medarbejdere herned, bliver de ikke lukket ind. Det er vores børn, siger hun og tilføjer, at hun regner med, at de alle vender hjem inden for ca. et års tid.

Shaymaa El Souki fastholder at opholdet er frivilligt, og tilføjer, at det er hele familien, der beslutter, hvornår de vender tilbage til Danmark. Dermed afviser hun også, at opholdet er under tvang.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.