VM i para-atletik: Sølv til aarhusianer

Rutinerede Jackie Christiansen fra Aarhus 1900 vandt tirsdag sølv i favoritdisciplinen kuglestød ved VM i para-atletik i Doha

Der var både glæde og ærgrelse i den danske lejr, efter kuglestøderen Jackie Christiansen hev en sølvmedalje hjem til VM. Kun én centimeter skilte ham nemlig fra guldet, og dermed endte danskeren for første gang siden 2001 ikke øverst på podiet i en international konkurrence.

Jackie Christiansens bedste stød i konkurrencen var på 17,18 m, mens Adrian Matusik fra Slovakiet stødte sølle én centimeter længere og tog guldet. Slovakkens øvrige forsøg lå omkring de 15 meter, og vinderstødet på 17,19 m kom først i sjette og sidste forsøg.

En VM-sølvmedalje er en flot præstation af den erfarne dansker, der har vundet tre gange paralympisk guld og fire gange VM-guld, men der var alligevel lidt skuffelse at spore i den danske lejr, da landstræner Joachim Lund skulle gøre status efter konkurrencen:

Ikke med til Paralympiske Lege

- Jackie er selvfølgelig ærgerlig over at blive slået med én centimeter, specielt da han selv havde et kast omkring verdensrekorden i femte forsøg, hvor han desværre overtrådte. Men han fandt desværre ikke den rigtige rytme i dag, siger landstræneren og fortsætter:

- Når det er sagt, så er han glad for at slutte VM af med en sølvmedalje, og det vidner også om det ekstremt høje niveau, han har vist de seneste mange år.

Sølvmedaljen udløser ikke en kvoteplads til de Paralympiske Lege i Rio, da kuglestød i Jackie Christiansens klasse fra og med 2016 ikke længere er på det paralympiske program.