VM i Aarhus løfter hele DK

Blandt verdens bedste til sportsevents

Foto: Dansk Sejlunion

Når Aarhus i 2018 bliver vært for VM i samtlige olympiske bådklasser, kommer det til at sætte fokus på både Aarhus og Danmark.

Men allerede nu har succesen med at tiltrække den store event løftet Danmark op blandt verdens bedste sportsevent-nationer. Derfor er Danmark nu nummer 15 på Sportcals Global Sports Nations Index og nummer to i forhold til indbyggertal.

- Det er en flot placering, som er med til at styrke både Danmark og Aarhus' position som eventby. I 2018 lægger Aarhusbugten vand til verdens største sejlsportevent. Det glæder mig, at det har været med til at rykke Danmark frem på denne prestigefulde liste, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

Sportcals Global Sports Nations Index dækker over 600 VM'er og store multi-sportsevents indenfor over 90 sportsgrene.

Danmarks flotte placering kan ifølge Sport Event Denmark tilskrives VM i ishockey i 2018 og VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser i Aarhus i 2018.

- Det viser med stor tydelighed, hvor stor og vigtig en event vi har fået til Aarhus. Det bliver en begivenhed, der kommer til at præge bugten, havnen og hele byen, og som vil komme til at danne ramme en enestående maritim fest, siger eventchef i Aarhus Kommune Jørn Sønderkjær Christensen.

Det er håbet, at Danmark inden for de kommende år kan rykke op blandt verdens ti bedste nationer på listen.