Virksomhed forventer at forlade Rusland inden for få måneder

En række østjyske virksomheder har de seneste måneder meddelt, at de vil forlade Rusland. Det gælder også Aarsleff, som nu offentliggør, at de er i gang med et salg.

Krigen i Ukraine har medført, at en stribe danske virksomheder har meddelt, at de vil på den ene eller anden vis vil opgive deres aktiviteter i Rusland, og en af dem er entreprenørvirksomheden Aarsleff fra Viby.

Ved udgangen af marts meddelte Aarsleff i en fondsbørsmeddelelse, at de vil sælge deres aktiviteter i Rusland. Det fremgik ikke specifikt, hvilke aktiviteter der er tale om, men af Aarsleffs hjemmeside fremgår det, at Aarsleff både er til stede i Sankt Petersborg og Moskva gennem selskaberne Per Aarsleff AO og Bertos OOO.

Det kan dog snart være fortid, for inden udgangen af september forventer Aarsleff at have solgt deres aktiviteter i Rusland til den lokale russiske ledelse.

Det fremgår af en delårsrapport, som Aarsleff forleden udsendte til Københavns Fondsbørs.

- Et salg forventes gennemført i indeværende regnskabsår, skriver Aarsleff i meddelelsen.

Virksomhedens regnskabsår går fra oktober til september.

Intet stort tab

Ifølge den børsnoterede entreprenørvirksomhed kommer salget ikke til at påvirke det forventede samlede årsresultat.

Aktiviteterne i Rusland udgør da også blot en mindre del af Aarsleffs portefølje. I regnskabsåret 2020/21 have Aarsleff en omsætning i Rusland på 64 millioner kroner, hvilket udløste et overskud på fire millioner kroner.

Det skal ses i sammenhæng med en forventet indtjening i regnskabsåret på 700 millioner kroner. Aarsleff har også ved delårsrapporten hævet forventningen til årets vækst fra cirka 8,5 til 12 procent.

Salget i Rusland ventes at medføre ”en ikke-likvid nedskrivning” på 43 millioner kroner, meddeler Aarsleff.