Virksomhed får pris for at inkludere folk med handicap

Kvickly i Veri Centeret i Aarhus blev mandag eftermiddag hædret for at være en rummelig og inkluderende arbejdsplads.

01:25

VIDEO: Mandag eftermiddag blev Aarhus Kommunes Handicappris uddelt.

- Hjertelig velkommen her på Aarhus Rådhus. Vinderen af handicapprisen 2018 er Kvickly i Veri Centeret i Risskov.

Sådan lyd det mandag eftermiddag fra borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S), da Kommunes handicappris for ottende gang blev uddelt.

Prisen gives til en eller flere personer, en forening eller en arbejdsplads, som har ydet en særlig indsats for at styrke, at mennesker med handicap kan deltage i samfundslivet som alle andre. Og i år gik den altså så til Kvickly i Veri Centeret.

Læs også Kritik af handicapforhold: Nu går borgmester ind i kampen

- De har gjort et kæmpe stykke arbejde for at få folk, der har nedsat arbejdsevne til at bruge den arbejdsevne, de har, i deres virksomhed til gavn og glæde for virksomheden, og ikke mindst til gavn og glæde for borgerne med handicap. De viser vejen, og det er forhåbentlig inspiration for andre virksomheder, siger Jacob Bundsgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Tre nominerede

Forud for uddelingen havde et panel bestående af repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer (DH), kulturlivet samt formand og næstformand for Handicaprådet nomineret tre kandidater.

De øvrige nominerede var Huset Venture i Viby og Camilla Dayyani, der korleder for Lungekoret i Aarhus.

Det er en enorm stolt følelse. Det bekræfter jo bare, at al den tid, som vi ligger i det, er det hele værd.

Dennis Andersen, varehuschef, Kvickly, Veri Centeret

Alligevel blev det Kvickly i Veri Centeret, der løb med æren, et diplom og en pengepræmie på 5.000 kroner. 

- Det er en enorm stolt følelse. Det bekræfter jo bare, at al den tid, som vi lægger i det, er det hele værd, lyder det fra Dennis Andersen, der er varehuschef i Kvickly i Veri Centeret.

Præmien var et diplom og 5.000 kroner. 

Aarhus Kommune skal være et sted for alle 

Aarhus Kommune har en ambition om at være et sted for alle. Derfor har det ifølge Jacob Bundsgaard stor betydning, at virksomheder som Kvickly giver en hjælpende hånd for at inkludere folk med handicap.

Han erkender dog, at kommunen fortsat kan arbejde på at blive endnu bedre.

- Jeg synes langt hen af vejen, at vi er en handicapvenlig kommune, men vi kan godt blive bedre. Vi skal have en brændende ambition om, at Aarhus skal være en by for alle. Det betyder også, at vi skal være en by for dem, der har brug for en hjælpende hånd for at kunne tage del i fællesskabet og for at kunne bidrage, siger han.

Læs også 400 handicappede løb sig til guldmedaljer i Mindeparken

Det var borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S), der mandag eftermiddag overrakte handicapprisen på rådhuset i Aarhus.