Vinder pris for dokumentarfilm

Østjyde hædres for film om slummen i Manila

En aarhusiansk videojournalist levede to en halv måned i slummen i storbyen Manila på Filippinerne. Det er der kommet en interaktiv dokumentarfilm ud af, og den har han netop vundet en international pris for.

Til hverdag er Mikkel Cantzler videojournalist på Aarhus Teater, men for et år siden flyttede han ind i et slumkvarter i Filippinernes hovedstad, Manila, og her lavede han filmen, der giver et indblik i, hvordan livet i et slumkvarter er.

- Jeg tror, at det er lidt svært at relatere til det, hvis man ikke selv har været der og set med sine egne øjne, siger Mikkel Cantzler.

Den interaktive film, der hedder The Slum Challenge, styres af seeren, der gennem en dreng fra slumkvarteret oplever hverdagen i et af Manilas fattigste områder.

- Man indtager denne rolle som et barn fra et slumområde i Manila, og så skal man stifte bekendtskab med dagligdagen i slummen, ved at man ved slutningen af hver de her sekvenser man kommer til, skal vælge, hvad der skal ske næste gang, siger Mikkel Cantzler og fortsætter:

- Det har hele tiden været et dogme for os, at vi gerne ville bruge slummens rigtige scener og dermed slummens rigtige indbyggere, og det har vi gjort ved at spørge de mennesker, vi mødte i slummen.

Onsdag får Mikkel Cantzler overrakt prisen European Youth Award for sin dokumentarfilm. Det sker i Graz i Østrig.

På trods af fattigdommen har Mikkel Cantzler kun mødt hjælpsomhed i de to og en halv måned, som han var i slumkvarteret.

- Man kommer til at sætte pris på det, som man har herhjemme, men samtidig bliver man også positivt stemt overfor den måde, som de får det bedste ud af deres liv på, og det tror jeg, at vi kan lære rigtig meget af herhjemme, siger Mikkel Cantzler.

Du kan se mere om filmen i indslaget øverst på siden.

The Slum Challenge kan ses her, hvor du også kan læse mere om projektet.

20181025-173209-2-1920x1277we

play Kænguru hoppede rundt i østjysk villakvarter

20210727_175821

play Kevin trodser sit handicap: Cykler og står på paddleboard

djrus marias piger

play Vilde vandmængder i forlystelsespark: -Det var meget voldsomt

szexm9ijlwe14qxl720210726162640

play Fik nok af billetsnyd: Buschauffør parkerer for sidste gang

Politibil

Først kørte hun narkokørsel, så kradsede hun og spyttede på politiet

Anne-Marie Rindom

Østjysk guldhåb ligger på førstepladsen ved OL

Dagens mest læste